Muhtarlar günü törenle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Besni’de de düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 19.10.2023 12:15:00 0
Muhtarlar günü törenle kutlandı

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şubesi, Besni Muhtarlar Derneği Başkanlığı ile Besni Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin ilk olarak konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şubesi Başkanı Şükrü Güllü, muhtarların halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getirerek muhtarların öneminden bahsetti.

Daha sonra konuşan Besni Muhtarlar Derneği Başkanı Haci Uçar ise; “Muhtarlık ülkemizin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetim anlayışı taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımıza olmak üzere tüm muhtarlarımızın muhtarlar günü kutlar bu günü bizlere armağan eden sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bütün muhtarlarım adına şükranlarımı sunarım” şeklinde ifade etti.

Son olarak konuşan ile Besni Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bülbül ise; “Muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçimle iş başına gelen ve demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan muhtarlarımız, köy ya da mahallelerde devletin tüm kurumlarının temsilciliğini yürütmekte çok önemli ve aynı zamanda zor bir görevi yerine getirmektedirler. Özellikle köylerde ve kırsal mahallelerde devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında, vatandaşlarımızın ise taleplerini devlet kurumlarına iletmesinde birinci derecede yetkili ve etkilidirler.

Bu vesileyle; Besni'mizde görev yapmış olup ebediyete irtihal eden Muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, geçmişte muhtar olarak halkına hizmet etmiş olan Muhtarlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum. Halen aktif görevde bulunan değerli Muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerde başarılar dileyerek Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Törene Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, siyasi parti başkanları, STK Temsilcileri ile muhtarlar katıldı.


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir
Anahtar Kelimeler: Muhtarlar törenle kutlandı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor