MUSTAFA TORUN: HEKiMLER YOL GÖSTERiCiDiR

.

GÜNDEM 11.10.2023 11:38:00 0
MUSTAFA TORUN: HEKiMLER YOL GÖSTERiCiDiR

Besnili hemşerimiz Yazar Dr. Mustafa Torun, “Tüm Dünya’da modern ve çağdaş ülkelerde hekimler hep ön planda, yol gösterici ve iyi bir eşgüdümcüdür. Eğitimleri gereği toplumu iyileştirir. Hipokrat yeminlerimizde dahi toplumsal fayda sağlayacağımıza dair yemin ettik” dedi.

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Bornova Kitap Günleri, Büyükpark’ta 4. kez okurlara kapısını açtı. Toplam 60 yayınevi, 400 yazar ve 600 bin kitabın yer aldığı etkinlikte Bornova’dan ve farklı semtlerden gelen vatandaşlar, edebiyat severler yakından takip etmeye devam ediyor. Yazarları, okurları ve yayınevi temsilcilerini bir araya getiren 4.Bornova Kitap Günleri; imza günleri, söyleşiler, konserler, şiir dinletileri, atölye çalışmaları ile renkli görüntülere sahne oluyor. Kitap Fuarında eserleri ile yer alan gazetemizin yazarlarından Dr. Mustafa Torun, yeni çıkan kitabı“ Hekimler Siyaset Yapamaz mı?” eserinin ortaya çıkış sürecini anlattı. Dr. Mustafa Torun, hekimlerin neden siyasetin öznesi olması gerektiğini, toplumsal dönüşümde hekimlerin önemli rolü olduğunu gazetemize açıkladı. Bornova Yazarlar Standında Dr.Mustafa Torun ile birlikte aynı stantta yer alan Kezban Şahin Taysun, Mesime Elif Ünalmış gibi yazarlar, okuyucuları ile buluştuktan sonra Bornova Kitap Günleri için açıklamalarda bulundu.

HEKİMLER TOPLUMA YÖN VEREN İNSANLARDIR

“Hekimler Siyaset Yapamaz mı?” adlı eseriyle hekimlerin topluma yol gösterdiğini ve ileriye taşıdığını vurgulayan Dr.Mustafa Torun, Bizim ülkemizde ve geri kalmış tüm ülkelerde hekimler maalesef siyasette yer alamıyor. “Siyaset bir bilim dalıdır; herkesin siyaseti sevmesi, tüm vatandaşların siyasetin içinde olması ve taşın altına eline koyarak mücadelenin bir parçası olması gerekiyor. Tıp fakültesini okuyan değerli sağlık çalışanları, doktorlar siyasette aktif olarak rol alması önemli… Siyaset günlük bir politika değildir, siyaset bir bilim dalıdır. Bütün insanların siyasi bilincinin olması gerekiyor. Hekim sadece vatandaşları tedavi ederek onları iyileştirin değildir, hekimler topluma yol gösteren, ivme kazandıran, geliştiren, çağdaşlaştıran ve bilimselleştiren insanlardır. Hekimler toplumun gelişmesinde önemli rol oynayan, toplumu ileriye taşıyan biri olarak toplum lideri olmalıdır. Şartlar ne olursa olsun hekimler siyaset yapacaktır, bundan bir kaçış yoktur. Toplumumuz; hekimler, mühendisler, yetişkin insanlar ve hukukçular el ele vermesi lazım” ifadelerini kullandı.

HEKİMLER SİYASETE SEYİRCİ KALMAMALI

“Hekimler Siyaset Yapamaz mı?” kitabının yazarı Dr. Mustafa Torun sözlerine şu şekilde devam etti: “Hekimler aynı zamanda bir eşgüdümcüdür. Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık tanımına göre; ruhsal, fiziksel ve aynı zamanda iyilik halidir diye tanımlar. Ben ayrıca bu tanıma siyasetin de iyilik halidir diye ekliyorum. Toplumun iyi olması için eşgüdümün iyi olması lazım… Siyasetin öznesi hekimler olduğu takdirde toplumsal değişimi ve dönüşümü gözlemleyebilirsiniz. Hekimler, doktorlar ve sağlık temsilcileri hiçbir şekilde siyasetin dışında kalmamalıdır. Aksi takdirde ülkedeki olumsuz kötü gidişatı izlemeye mahkum kalırlar. Tüm Dünya’da modern ve çağdaş ülkelerde hekimler hep ön planda, yol gösterici ve iyi bir eşgüdümcüdür. Eğitimleri gereği toplumu iyileştirir. Hipokrat yeminlerimizde dahi toplumsal fayda sağlayacağımıza dair yemin ettik. Çağdaş ülkelerde hekimler önemli görevler almaktadır. Siyasete seyirci kalmamız gerekiyor.” 


Anahtar Kelimeler: MUSTAFA TORUN: HEKiMLER GÖSTERiCiDiR

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor