Öcal: 100 yılımız Atatürk’ü unutturmaya çalışanlara en büyük cevaptır

.

GÜNDEM 9.09.2023 16:48:00 0
Öcal: 100 yılımız Atatürk’ü unutturmaya çalışanlara en büyük cevaptır

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe teşkilatı CHP'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Asım Öcal, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Burada günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlçe Başkanı Asım Öcal, “100 yılımız Atatürk’ü unutturmaya her fırsatta değersizleştirmeye adını anmamayı marifet sananlara verilen en güçlü cevaptır.” Dedi.

Başkan Öcal konuşmasında şunları söyledi: ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ulusal kurtuluş zaferinin ardından kurulan CHP Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atarak adaletin, demokrasinin, laikliğin, barışın hukukun güvencesi olarak 100 yıldır varlığını sürdürmektedir. CHP dünyada 100 yılını tamamlamış nadir partilerden biridir.

100 yılımız Atatürk’ü unutturmaya her fırsatta değersizleştirmeye adını anmamayı marifet sananlara verilen en güçlü cevaptır. CHP en başta büyük Atatürk’ün bizlere emanetidir. Bugün Cumhuriyeti ve kurucu değerlerimizi var gücü ile hedef alanlara karşı hepimizin en temel görevinin bu emanete sahip çıkmak olduğunun bilincindeyiz.

CHP bir parti olmasının ötesinde savaş meydanlarında kurulmuş milli mücadeleyi vermiş devamında cumhuriyetin devrimlerinin hayata geçirilmesinde önemli roller üstlenmiş bu ülkede demokrasi mücadelesini sürdüren bir partidir.

CHP kökleri cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik olmak üzere altı temel ilkeye dayanan asırlık bir çınardır. CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Hakkın hukukun ve adaletin hakim olduğu genci, yaşlısı, kadını, erkeği tüm toplumun refah ve huzur içinde yaşayacağı gençlerin vatanını terk etmek zorunda kalmayacağı aydınlık bir Türkiye’dir hedefimiz.”


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor