ÖCAL: ÇİFTÇİLER SORUNLARININ DİLE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR..!

.

SİYASET 1.09.2023 11:44:00 0
ÖCAL: ÇİFTÇİLER SORUNLARININ DİLE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR..!

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Asım Öcal, açıklanan mısır fiyatlarının çiftçinin beklentisinin altında kaldığını dile getirdi. Öcal ayrıca Ziraat Odası ve AK Parti İlçe Başkanı olan İsmail Sümer’in çiftçilerin sorunlarını neden dile getirmediğini sordu. Başkan Öcal öte yandan son günlerde artış yaşanan salgın nedeniyle de açıklamalarda bulunarak vatandaşların yetkililerden doyurucu bir açıklama beklediğini söyledi.

“ÇİFTÇİLER ZİRAAT ODASI BAŞKANI SÜMER’DEN DESTEK BEKLİYOR”

Geçtiğimiz günlerde açıklanan mısır fiyatları ülke genelinde çiftçilerin beklentisinin altında kaldı. Çiftçilerin bu konuda sorunlarını dile getiren CHP İlçe Başkanı Asım Öcal, hem AK Parti İlçe Başkanı hem de Ziraat Odası Başkanı olan İsmail Sümer’in bu sorunlara neden değinmediğini sordu.

Öcal açıklamasında; “Mısır fiyatlarından çiftçiler şikayetçi. 6000 TL açıklanan fiyatlar, girdi fiyatlarının yüksekliğinden dolayı çiftçiyi sıkıntıya soktu. Öte yandan bir çok konuda zor günler geçiren çiftçilerimiz gerek mazot fiyatlarının yüksekliği gerek elektrik maliyetlerinin artışı gerekse de gübre fiyatlarındaki artışlar son yıllarda çiftçilerin belini büküyor. Kendisi de bir çiftçi olan AKP İlçe Başkanı Sayın İsmail Sümer bu konuda ne düşünüyor merak ediyorum. Çiftçiler ziraat odası başkanları olan Sayın İsmail Sümer’den sorunlarının dile getirilmesini bekliyor.

Buğday alımında yaşanan sıkıntıların mısır alımında da yaşanmaması için ne gibi önlemler alındı. Eğer buğdayda olduğu gibi mısırda da çiftçi tüccara mahkum edilecekse ziraat odaları ne işe yarıyor. Ürün bedelinin teslimden bir ay sonra verileceği söyleniyor. Çiftçi aynı sıkıntıyı buğdayda da yaşadı. Çiftçi yeni yıl hazırlıklarını yapmak için önce esnafa olan borcunu ödemeli sonra da gübre ihtiyacını gidermek için alım yapmalı ama nakit sıkıntısı çeken çiftçi, çaresiz durumda” dedi.

SALGIN DA BİLİNMEZLİK NEREYE KADAR SÜRECEK?

Son günlerde Besni’de ciddi artış yaşanan salgın nedeniyle de açıklama yapan Başkan Öcal; “Son günlerde ilçemizde yaşanan hastane ve eczanelerde kuyruk oluşmasına sebep olan salgın ile ilgili vatandaş doyurucu cevap bekliyor. Bu salgının sudan mı kaynaklandığı yoksa başka sebepleri mi var yetkililerden cevap bekliyor. Suyla ilgili belediye ve kaymakamlık tarafından yapılan açıklamalarda bir çelişki olduğu gözüküyor. Gerçekten sudan mı kaynaklı yoksa yeni bir virüsün tehdidi altında mıyız? Bu salgına enkaz kaldırmalarda sıkça rastlanan toz bulutunun sebep olma ihtimali var mı? Enkaz kaldırma çalışmalarında vatandaşın ısrarla su püskürtülerek tozun etkisini gidermesi çağrılarına uyulmadığı bu salgının bundan da kaynaklanabileceği hiç akla geliyor mu? 

Hali hazırda tedirginliği devam eden vatandaşlarımız bu salgının devam edip etmeyeceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyor. Bu bilinmezlik nereye kadar devam edecek?” şeklinde konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor