Öğrenciler bin tohum toplarını doğayla buluşturdu

Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencileri ve Çevre Kuruluşları Derneği (ÇEKUD) iş birliğiyle bin adet tohum topları ekildi.

GÜNDEM 5.03.2024 23:08:00 0
Öğrenciler bin tohum toplarını doğayla buluşturdu

ÇEKUD yetkilileri, öğrencilerle birlikte yanında getirdikleri tohum toplarının bir kısmını birlikte doğaya bıraktı, bir kısmını da ektiler. 
ÇEKUD Kahta İlçe Temsilcisi Muhittin Kucak, “ÇEKUD olarak bizler ağaçlandırma etkinlikleri kapsamında başlatılan tohum toplarını yurdumuzun dört bir köşesinde doğayla buluşturuyoruz. Atalarımızın binlerce yıldır tohum saklama ve ekim yapma yöntemi olarak kullandığı tohum topu, çevresel sürdürülebilirlik bakımından gündeme gelen ve giderek önemi daha iyi kavranan fidan yetiştirme yöntemidir. Tohum topu, iklim şartları çimlenme için uygun olana kadar tohumları güvende tutar. Doğayla uyumlu, bakım gerektirmeyen etkili bir ağaçlandırma yöntemidir. Bugün Adıyaman adına biz Kahta olarak bu bin tohumu doğayla buluşturma etkinliğini gerçekleştirdik. Çok güzel ve faydalı bir etkinlik oldu. Öğrencilerimiz de bizler de çok keyif aldık. İnşallah ileride başka etkinliklerle de çevremizi yeşillendirmeye devam edeceğiz. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. 
Etkinlik, öğrencilerin ve ÇEKUD yetkililerin birlikte hatıra fotoğrafı çekmesiyle sona erdi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor