Öğretmenim ilkokulunda bilim odası açıldı

TOÇEV ve özel bir firma tarafından Adıyaman Öğretmenim İlkokulunda yapımı tamamlanan bilim odasının açılışı yapıldı.

EĞİTİM 6.03.2024 14:41:00 0
Öğretmenim ilkokulunda bilim odası açıldı

Bilim odası açılış programına TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, özel firmanın Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğretmenler ile çok sayıda kişi katıldı. 
Burada konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, “TOÇEV olarak, yaşanan afet sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçerek, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin ve ailelerinin gıda, hijyen ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşıladık ve 6 aylık bir süre boyunca deprem bölgesinde, çocuklar ve yetişkinler için deprem sonrasında ortaya çıkabilecek stres bozukluklarına yönelik psikolojik iyileşme ve dayanıklılık temelli çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden vakıf bünyemize yeni öğrenciler dahil ederek TOÇEV ailesini daha da büyüttük. Adıyaman Öğretmenim İlkokulu’nda gerçekleştirdiğimiz bu Bilim Odası projesi, sadece duvarlarına renk katmakla kalmayacaktır. Aynı zamanda öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturmayı ve bilime olan ilgilerini artırmayı amaçlamaktadır. Umarım bu Bilim Odası, pek çok öğrencinin hayallerini şekillendirmelerine, keşifler yapmalarına ve büyük başarılar elde etmelerine vesile olur” dedi. 
Daha sonra konuşan özel firmanın Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu, “6 Şubatta yaşadığımız büyük deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı. Depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek akut ihtiyaçlar için en hızlı şekilde seferber olduk. Acil olarak ulaşması gereken tüm ürün desteğini verdikten sonra sürdürülebilir bir yardım için eylem planı oluşturduk. Bölgedeki çocuklarımızın zaten sekteye uğrayan eğitim-öğretim süreçlerine nasıl uzun soluklu bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve bölgedeki çocuklarımız için kalıcı bir proje yapmak adına Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan TOÇEV ile birlikte yola çıktık. TOÇEV’in, Türkiye genelinde yürüttüğü “Günebakan” projesi dahilinde İlköğretim Okullarında var olup da yetersiz olan veya hiç olmayan kütüphane, müzik odası, spor alanı, oyun bahçesi, çok amaçlı kullanım odası ve benzeri alanların onarımına, firma olarak bilim odası projesi ile katkı sunmak istedik. Bilim Odası projemiz deprem faciasında büyük yara alan Adıyaman Merkez Öğretmenim İlkokulu’nda tamamlandı. Böyle bir proje ile deprem bölgesindeki çocuklarımıza bir bilim odası hediye ettiğimiz için çok gururluyuz” diye konuştu. 
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise konuşmasında, bilim odasında emeği geçen herkese teşekkür ederek eğitimin ve bilimin öneminden bahsetti. Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi ve bilim odasının açılışı yapıldı. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor