Öğretmenler günü Besni’de etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Besni’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 25.11.2023 11:11:00 0
Öğretmenler günü Besni’de etkinliklerle kutlandı

Etkinlikler kapsamında ilk olarak hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra Besni Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde devam eden program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. 

Buradaki programın açılış konuşmasını yapan Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vakkas Korkmaz; “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilmeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır; öğretmen. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözü bize ışık tutmaktır. Mevlana’yı Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir, Alpaslan’ı, Fatih’i Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, Öğretmendir. Nurettin Topçu’ya göre Muallim; “insanoğlu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden, dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır. Kaderimizin hakikatinin işleyicisi, karakterimizin yapıcısı, kalbimizin çevrildiği her yönde kurucusu odur. Muallimlik para değil ruh işidir. Muallim sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendisine mahsus manada bir örs üstünde döverek işleyen usta bir demircidir. O, ruhumuzdaki kat kat fetihlerin kahramanı ve şerefli sahibi olduğu halde, bu hayatı yaşamayı değil, ona hizmeti tercih etmiş fedakar varlıktır. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu. 

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Ürey ise; “Cumhuriyet yüz yılının mimarı, Türkiye Yüzyılının güvencesi Öğretmen Arkadaşlarım; Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmen, insanların ayakları üzerinde durmasını sağlayan, insanların yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazandıran ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Mademki gönül eridir, öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır.  Öğretmen, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insanıdır. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Öğretmenlik Peygamber mesleğidir. Ne mutlu ki bu bilince erişen öğretmenlerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk :"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır." diyerek bu mesleğin değerini bize ifade etmiştir.6 Şubat Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde enkaz başlarındaki hayat koridorlarında, çadır kentlerde, aşevlerinde, çocuklarımıza psiko-sosyal destek noktalarında, her türlü yardımın koordinesinde. Afet bölgesinin her köşesinde canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize, eğitim ailemize teşekkür ediyorum. Hayatını depremde kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Türkiye Yüzyıl’ında siz kıymetli öğretmenlerimizle eğitim ve öğretimde atılacak adımlarla ülkemizi dünyada istenilen düzeye getireceğiz. Türkiye Yüzyıl’ında gençlerimizi donanımlı bireyler olarak yetiştirmek sizlerin elinde olacaktır. Unutmayalım ki; Hammaddemiz insandır ve hata yapma şansımız yoktur. Bu önemli gün dolayısıyla mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor; emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur temenni ediyor; Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet, siz değerli öğretmenlerimize de sağlık ve afiyet diliyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilirken aday öğretmenler ise törenle yemin ederek görevlerine başladı. Program Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerin ardından sona erdi. 

Programa İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Arıcılar, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor