Orta Hasarlı binasını güçlendirmek isteyenler dikkat!

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde orta hasarlı olarak tespit edilen binalar için belediyelere güçlendirme talebinde bulunma süresi 31 Aralık'ta sona eriyor.

GÜNDEM 23.12.2023 16:01:00 0
Orta Hasarlı binasını güçlendirmek isteyenler dikkat!

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde orta hasarlı olarak tespit edilen binalar için belediyelere güçlendirme talebinde bulunma süresi 31 Aralık'ta sona eriyor. Orta hasarlı binasını güçlendirmek isteyenler, 29 Aralık 2023 tarihine kadar güçlendirme ruhsatı verme yetkisine sahip idarelere yazılı başvuru yapacak. Sürecin bitmesine sayılı günler kala başvuruda bulunmayan binalar ağır hasarlı olarak kabul edilecek ve yıkılacak.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) orta hasarlı yapılar ile ilgili 21 Kasım’da genelge yayınladı. Genelgeye göre, orta hasarlı yapılar için belediyelere 29 Aralık’a kadar güçlendirme talebinde bulunacak. Belediyeler ise Nisan 2024 tarihine kadar ruhsat işlemlerini tamamlayacak. Ruhsat alamayan vatandaşların AFAD hak sahipliğinin devam edecek. Ruhsat aldığı halde 1 yıl içinde güçlendirme yapmayanların binaları ağır hasarlı gibi işlem görüp yıkılacak. Varsa AFAD hak sahiplikleri düşecek ve konut teslim edilmeyecek.

Güçlendirme yapmak için başvuru yapacak olanların, başvuru yapabilmek için bütün kat maliklerinin en az beşte dördünün rızasını (apartman karar defteri veya noter onaylı belge) alması gerekecek. Belediye veya il özel idareleri; binalarına güçlendirme yapmak için kendilerine başvuranların bilgilerini 5 Ocak 2024 tarihine kadar ÇŞİDB ve AFAD il müdürlüklerine bildirecek. Güçlendirmek için başvuru yapanların listesi ÇŞİDB ve AFAD İl Müdürlüklerine geldikten sonra bu binaların kura çekimi ve konut teslimi ile yıkım işlemleri askıya alınacak.

 


Anahtar Kelimeler: hasarlı bina güçlendirme

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor