OSB’LERiN iHTiYAÇLARI BAKAN KACIR’A iLETiLDi

.

GÜNDEM 11.09.2023 15:19:00 0
OSB’LERiN iHTiYAÇLARI BAKAN KACIR’A iLETiLDi

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Sanayi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan’dan oluşan heyet Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ziyaret ederek, 11 il arasında ağır yıkıma neden olan iller arasında ilk sırada yer alan Adıyaman’la ilgili talep ve beklentileri iletti. 

Bakan Kacır’la yapılan istişarelerde şehrin sanayisinin gelişmesi ve yeni yatırımlar için ihtiyaç duyulan Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi, Mermer İhtisas OSB, Kahta, Besni Gölbaşı OSB’leri ile Adıyaman OSB’deki ihtiyaçlar masaya yatırıldı.

Toplantıyı değerlendiren Milletvekili Kurt; “Gölbaşı OSB’ye idari bina yapımı, alt yapının tamamlanması ve bölge çevresinin tel çit ile çevrilmesi için kaynak aktarılması, Kahta OSB 2. etap altyapı çalışmaları devam etmekte olup, artan maliyetler sonucunda çalışmaların aksamaması için ödeneklerin düzenli bir şekilde aktarılması, Merkez OSB’de arıtma tesisinin onarımı, Besni OSB’de 15 parselde kamulaştırma çalışmalarının yapılması talep edildi. 

Ayrıca esnaflara yönelik depremden dolayı işyerleri zarar gören küçük sanayi sitesi esnafı, şehir merkezindeki irili ufaklı küçük atölyeler, marangozlar, toptancılar, alım satımcılar, demir, çimento ve inşaat esnaflarının bir arada bulunacağı Karma Sanayi Sitesi oluşturulması, sanayi arsası tahsisi ile ilgili ihtiyaç ve taleplere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Adıyaman’da büyük yatırımların önünün açılması ve katma değerli sektörlerin üretim üssüne dönüştürülmesi için Kuyulu OSB’nin bir an önce devreye alınması gerektiği konusu dile getirildi. Kuyulu OSB, 2022 yılında tescil edilmiş olup, yaklaşık 430 hektar büyüklüğündedir. Burada yüzlerce büyük fabrika açılması ile hem bir yandan istihdamda ciddi bir artış sağlanacak hem de bölgenin gelir düzeyinde büyük artış sağlanacaktır. Heyet tarafından ayrıca; İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Adıyaman’da Çalışan Üreten Gençler Programı kapsamında Adıyaman Belediyesi’nce yürütülen ve OSB’de kurulan Ayakkabı Kent Projesi’nin tamamlanması için ilave bir kaynağın proje hesabına aktarılması, İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Adıyaman’da Çalışan Üreten Gençler Programı kapsamında Gerger Belediyesi’nce yürütülen Gerger Tekstilkent Projesi inşaat yapım süreci devam etmektedir. Gerger Tekstilkent Projesi’nin tamamlanması için ilave bir kaynağın proje hesabına aktarılması, Adıyaman ilinin, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen hibe programı olan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na dahil edilmesi, Sosyal Girişimcilik Merkezi 2, 2 çarşı ( 25’er dükkan ), TÜBİTAK tarafından Adıyaman iline bilim merkezi yapılması, Türkiye Uzay Ajansı tarafından Nemrut Milli Parkı’na gökyüzü karanlık parkı statüsü kazandırılması, Tarım Mükemmeliyet Merkezi Güdümlü Projesi’ni tamamlamak üzere ek kaynağın proje hesabına aktarılması, Hususlarının önemli olduğu ve şehrin kalkınması için bu yatırımların yapılması talep edildi."dedi. 
 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor