PARTAL: İLÇEMİZİ TURİZM VE SPORDA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

.

GÜNDEM 19.09.2023 17:06:00 0
PARTAL: İLÇEMİZİ TURİZM VE SPORDA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Besni Kaymakamı Çağlar Partal, ilçenin turizm ve spor alanlarındaki devam eden çalışmaları paylaştı. Besni’nin turizm ve sporda söz sahibi ilçeler arasında yer alması için gayret gösterdiklerini dile getiren Partal, özellikle bölgeye hitap eden Sugözü ve Kızılin’de turizm çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. 

“SUGÖZÜ’NÜN KAMP ALANI OLMASINI İSTİYORUZ”

Besni Kaymakamı Çağlar Partal, gazetemizi ziyaret ederek ilçenin spor ve turizm alanındaki çalışmalarını anlattı.Özellikle Besni turizmi için önemli olan Sugözü ve Kızılin'deki yürütülen çalışmalarla ilçenin turizm atağına geçmesini hedeflediklerini söyleyen Partal; "Sugözü bölgenin en güzel yeri, özellikle yaz aylarında mikroklima etkisi var. Bir kampta yaptık biz orada, gerçekten doğa harikası, Besni için büyük bir şans, çok temiz, güzel bir su kaynağı var. Oranın sadece Besni’ye değil bölgeye hitap eden bir kamp alanı olmasını istiyoruz. Bunun için de her şeye sahip. Biz kaymakamlık olarak şuan temizliğini yapıyoruz, güvenliğini sağlıyoruz. Orayı zaten temiz ve güvenli halde tuttuğunuz zaman Sugözü’nün başka bir şeye ihtiyacı kalmıyor. Önümüzdeki günlerde orada bir ışıklandırma projesi yapacağız. Bu haliyle bile çok sayıda insan geliyor, doğal özelliğini de bozmadan Sugözü’nün ilçeye ciddi hizmet edeceğini tahmin ediyoruz. Bir ara saydırdık Ağustos ayında bir haftada 2 bin araç girişi oldu. 

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YAN YOL PROJESİ

Sugözü girişinde herhangi bir kavşak bulunmayışı ve ters şeritten araç seyretmesiyle ciddi kazaların meydana gelmesi hakkında konuşan Partal şöyle devam etti; “Yani oraya kavşak yapılması pek mümkün değil çünkü Karayollarının belli standartları var, belli mesafelerde kavşaklar yapılıyor. Ama biz oraya bir yan yol yaparak güvenli giriş ve çıkışı sağlamayı düşünüyoruz. Hem girişte hem de çıkışta tersten gitmelerle problem oluyor. O yan yolu yaparsak bunun da önünde geçmiş olacağız” dedi.

“TERBİZEK YOL AYRIMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Vatandaşların il dışına çıkmak için otobüs beklemek üzere sıkça kullandığı Terbizek yol ayrımındaki aydınlatma sorunu ile ilgili de konuşan Partal; “Terbizek’e aydınlatma belki bir çözüm olarak düşünülebilir ama aslında yolcu indirme-bindirme için bir cep otogarı gibi bir şey yapılabilir. Çünkü sürekli yolcu var orada ciddi bir sıkıntı var bunu bende gözlemliyorum. Onunla ilgili de en sağlıklı ne yapılabilir konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sayın vekilimiz de bu konuyu takip ediyorlar” diye konuştu. 

KIZILİN TURİZM ATAĞINA GEÇECEK

Kızılin’i bölgenin turizm merkezi haline getirmek için çalışmalara devam ettiklerini aktaran Kaymakam Partal; “Kızılin’de iskele projemiz var, deprem ciddi bir kesintiye uğrattı ama oradaki problemleri de çözdük önümüzdeki günlerde inşasına başlanacak. Şuan orada Erdemoğlu Ailesinin kaymakamlığa hibe ettiği bir tekne var. İskeleyi bitirdikten sonra orada ciddi anlamda bir turizm atağına geçeceğini düşünüyoruz” şeklinde ifade etti.

“KADIN VOLEYBOL TAKIMI 2. LİGDE BOY GÖSTERECEK

İlçedeki spor çalışmalarını da değerlendiren Partal; “Spor anlamında da ilçemizde özellikle bu deprem psikolojisinden de kurtulmak için bu sene bir kadın voleybol takımı kurduk. İkinci ligde mücadele edeceğiz. Onun grup kuraları çekildi, rakiplerimiz Elazığ var, Hatay var, üç tane de Gaziantep’ten takım var. Tabi güzel bir tesadüf olarak Besni Gençlik ve Spor Kulübüyle Merinos Gençlik ve Spor Kulübü aynı gruptalar. 12 oyuncumuz var bunlardan 5-6 tanesi kendi öğrencilerimiz. Bizim bu takımı kurmamızın esas iki amacı var. Birincisi Besni’de ailelerin çocuklarıyla birlikte gidip keyif alabilecekleri bir aktiviteyi buraya kazandırmak istiyoruz. Bir de kadın voleybolda Milli Takımın başarılarıyla birlikte çok ilgi çekiyor, seyri de zevkli. İkinci amacımız da Besni’deki kızlarımıza bir rol model verebilmek, spor yaptırabilmek. Belki burada oynayanlar üst düzey voleybolcu olacak diye bir iddiamız yok ama çocuklar gelsin voleybol oynasın kendilerini mutlu hissetsin. Diğer çocuklarda onları görsün rol model alsın. Bu amaçla takımımızı kurduk, ilk başta dışarıdan oyuncu alıp almama konusunda tereddütlüydük ama yeni bir takım olduğu için sadece kendi oyuncularımızla devam etmemiz çok uygun değil. Çünkü oyuncularımız yeterli tecrübede değil onun için dört tane de daha önceden oynamış profesyonel oyuncuyla anlaştık. Onlarda önümüzdeki hafta itibariyle gelip takıma katılacaklar. Bütün Besni halkını maçlara bekliyoruz” dedi. Son olarak bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı ile ilgili konuşan Partal; “Eğitim Bayramı planlandı. 5-8 Ekim tarihleri arasında olacak. Buradaki planlamayı biraz da BEV yaptı. Biz burada ilçede üzerimize düşen gerekli destekleri onlara vereceğiz. Bu şekilde üç günlük bir eğitim bayramı serüveni olacak”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor