PASS İT BACK PROJESİ 3.SEZONU BAŞLIYOR

PASS İT BACK PROJESİ 3.SEZONU BAŞLIYOR

SPOR 4.05.2024 23:42:00 0
PASS İT BACK PROJESİ 3.SEZONU BAŞLIYOR

ChildFund ve Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından organize edilen Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Pass İt Back Projesi kapsamında 3.Sezon Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş'in katılımıyla gerçekleştirilen eğitmen Eğitimi ile başladı.

Proje kapsamında Adıyaman' a gelen ve İl Müdürü Fikret Keleş'i makamında ziyaret eden Nahit Şahin eğitime katılan gençlerle bir araya gelerek; "Pass İt Back Projesi' nin bizler için sporun tabana yayılması konusunda özel bir yere sahip. Projenin asrın felaketi sonrası Adıyaman'da başlamış olması bu projeye ekstra önem vermemiz gereken bir durumu beraberinde getirdi. Spor ile psikososyal desteğin sağlanması, gençlerin konteyner kentlerde kendilerine sosyal aktivite edinmeleri, yaraların spor ile bilhassa Ragbi ile sarılıyor olduğunu görmek bize özel bir his yaşatıyor. Proje depremin ilk sürecinde başladı ve bu süreçte sosyal imkanların en kısıtlı olduğu anda çocuklarımız ile buluştu. Çocuklarımıza yeni bir umut olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sebeple her daim bu çocuklarımızın özel destekçisi olmaya federasyon olarak devam edeceğiz"dedi.

Proje hakkında konuşan İl Müdürü Keleş ise "Asrın felaketi sonrasında akut dönemin hemen ardından proje İlimizde başladı. Bu süreç bizler için ilk defa başlatılacak bir spor branşının yaygınlaştırılmasında büyük engeller barındırıyordu. Fakat süreç içerisinde Federasyonumuz, ChildFund, İl müdürlüğümüz ve bu sürecin mutfağında yetişmiş eğitmenlerimiz sayesinde kısa süre içerisinde bir çok kontyerner kentte Ragbi ile buluşan gençlerin varlığını gördük. Süreç içerisinde iki sezonda gerçekleştirilen antrenman ziyaretleri, turnuvalar sırasında deprem etkilerini bir kenara bırakmış Ragbi ile gözleri ışıldayan dokuz yüzü Aşkın gencin varlığını gördükten sonra doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda özellikle kapı kapı gezerek çocuklarımıza ulaşan eğitmenlerimize, projenin İlimizde uygulamasına sebep olan Federasyonumuza ve mali anlamda projeyi destekleyen ChildFund'a bir kez daha teşekkür ederim"diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: pass i̇t back projesi̇ 3.sezonu başliyor

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor