Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman’ı uyardı

.

GÜNDEM 3.08.2023 16:14:00 0
Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman’ı uyardı

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Konya ve Erzurum’daki depremlerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sıkışan enerji yoğunluğu nedeniyle Doğu Anadolu bölgesinde deprem beklediğini belirtti. Prof. Dr. Naci Görür,  bu durumun Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre saat 21.37'de merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Zeminden 9.56 kilometre derinlikte olan deprem, Erzurum ve ilçelerinden de hissedildi. Depremle birlikte endişelenen vatandaşlar evlerinden çıktı. Depremin herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadığı öğrenildi.
Naci Görür, Erzurum’daki meydana gelen depreme ilişkin; “Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli” uyarısında bulundu.
Görür, Konya’daki 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili ise, “Çandır-Selçuklu/Konya'da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: . . Görür Adıyaman’ uyardı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor