Psikoloji Gündem’inde zorbalık konusu masaya yatırıldı

.

BÖLGE HABERLERİ 6.12.2023 12:55:00 0
Psikoloji Gündem’inde zorbalık konusu masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından bu yıl ‘zorbalık’ teması ile 21. ’incisi düzenlenen “Psikoloji Gündemi”, HKÜ öğrencilerinin yanı sıra Gaziantep ve çevre illerden psikolog ve rehber psikolojik danışmanların katılımı ile gerçekleştirildi. 

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve ‘zorbalık’ ana temasına odaklanan Psikoloji Gündem’inde, İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak ve HKÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Betül Korkmaz konuşmacı olarak yer aldı. 

“Gençlerin karşılaştığı ‘zorbalık’ konusuna odaklanıyoruz” 

21.’incisi düzenlenen Psikoloji Gündem’inin, psikoloji bilimine dair önemli konuları ele almak, farkındalık oluşturmak ve birlikte öğrenmek adına önemli bir fırsat sunduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bugün burada, toplumumuzun ve özellikle gençlerin karşılaştığı ciddi bir sorun olan ‘zorbalık’ konusuna odaklanıyoruz. Zorbalıkla mücadele, sadece bireylerin değil tüm toplumun sorumluluğudur. Eğitim kurumları, işyerleri, dijital platformlar ve sosyal çevrelerde zorbalıkla mücadelede etkili stratejiler geliştirmek hem bireylerin hem de toplumun daha huzurlu olmasına katkıda bulunacaktır. Bu önemli konuyu gündeme taşıdıkları için Psikoloji Bölümümüze teşekkür ediyoruz” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Zorbalığa Uğrayan ve Zorbalık Yapan Çocuklarda Psikopatolojiler” başlıklı konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mücahit Öztürk sunumunda, zorbalık kavramı ve çeşitleri, zorbalığın psikolojik etkileri, okul ortamında zorbalık, çocuklarda psikopatolojik belirtiler ile ilgili sorunlar konularında, vaka örnekleriyle açıklamalar yaparak dikkat edilmesi gereken konularının altını çizdi. Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, "Çocuk ve Gençlerde Siber Zorbalık" konulu sunumu ile ‘siber’ kavramı, internet ve elektronik ortamda gerçekleşen siber zorbalık konusunda kapsamlı bilgiler sundu. Araştırma Görevlisi Betül Korkmaz ise "Okullardaki Akran Zorbalığına Hukuki Yaklaşım" başlıklı sunumu ile zorbalıkla mücadelede hukuki boyutları ve yasal düzenlemeleri katılımcılara aktardı. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor