PSİKOSOSYAL KORUMA ÖNLEME VE KRİZE MÜDAHALE TOPLANTISI YAPILDI

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı İl Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale komisyonu 1. dönem başı toplantısı İlgili Şube Müdürü Hamza Çelenk başkanlığında toplandı.

EĞİTİM 30.09.2023 16:34:00 0
PSİKOSOSYAL KORUMA ÖNLEME VE KRİZE MÜDAHALE TOPLANTISI YAPILDI

Toplantı Hamza Çelenk'in açılış konuşmasından sonra gündem maddeleri elle alınıp tartışıldı, il/ilçe/okul düzeyinde yeni eğitim öğretim döneminde neler yapılabileceği, üyelerin konu ile ilgili görüş ve düşünceleri değerlendirildi, bu yönde yeni kararlar alındı. Toplantı Hamza Çelenk'in iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

Toplantı sonunda alınan kararlar ise şöyle; 

1-Deprem sonrası uzuv kaybı yaşayan öğrencilerin tespiti ve Uyum sorunlarının Çözümü noktasında çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılması ve istatistik bilginin alınması.

2-Okullarda Psikososyal Koruma ve Krize Müdahale ekiplerinin kurulması ve kurulan ekiplerin iletişim bilgileri ile birlikte bağlı bulunduğu İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi, olabilecek değişikliklerin sürekli güncel tutulmasının sağlanması

3-Başta yetişkinlere yönelik olmak üzere öğrenciler de dahil Travma Sonrası Stres ile Başetme becerilerinin arttırılmasına ilişkin eğitimlere ağırlık verilmesi

4-Tüm kademelerdeki okullarda özel hedef seçilirken öğrenci, veli ve öğretmenlerin deprem sonrası iyi oluş hallerini koruyacak okula uyumlarına katkı sağlayacak özel hedeflerin seçilmesinin gerekliliği

5-Psikososyal Koruma ve Krize Müdahale ile ilgili bir durum yaşandığı zaman özellikle de istismar ile ilgili konularda yetkili ve görevli kişilerin bu konuda yetkin olmaları gerektiğine dikkat edilecek.

6-Okul ziyaretlerinde özellikle rehber öğretmeni olmayan okullarla RAM arasında krize müdahale ile ilgili gereken destek ve koordinasyon sağlanacak.

7-Özellikle rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin olmadığı ilçeler ziyaret edilip mevcut ilçelerin Psikososyal destek hizmetler noktasındaki ihtiyaçları karşılanacak.

8-Okul Psikososyal Koruma ve Krize Müdahale ekipleri, ihtiyaç dâhilinde RAM'lar tarafından ziyaret edilecek.

9-İl Psikososyal Koruma Ve Krize Müdahale yılsonu toplantısının 11 Haziran 2024 saat 14.00 da yapılması yönünde karar alındı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor