QUİCK SİGORTA 2024’TE HALK ARZ OLACAK

.

GÜNDEM 14.11.2023 15:04:00 0
QUİCK SİGORTA 2024’TE HALK ARZ OLACAK

Hayırsever hemşerimiz Mahmut Erdemoğlu’nun sahibi olduğu Maher Holding bünyesindeki Quick Sigorta’nın halka arzı için çalışmalara başladıklarını belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “En başından beri kurguladığımız bir modeli hayata geçirmeye çalışıyoruz. MHR GYO’nun arkasından Quick Sigorta da 2024 yılında halka arz olacak” dedi.

TÜM ŞİRKETLER HALK ARZ YOLUNDA

Hayırsever hemşerimiz Mahmut Erdemoğlu’nun sahibi olduğu MHR Gayrimenkul’un halka arzı 18 Ekim’de yapılan gong töreniyle başarıyla gerçekleşmişti. Halk arzıyla birlikte Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan MHR GYO kısa sürede 3.3 milyon yatırımcıya ulaşarak rekor kırmıştı. Borsa İstanbul’daki törede konuşan Maher Holding Ceo’su Levent Uluçeçen MHR GYO’nun başlangıç olduğunu, zamanı geldiğinde tüm şirketleri halka açmayı hedeflediklerini söylemişti. 

Bu sözlerin ardından Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmert Yaşar holding bünyesindeki Quick Sigorta’nın da halka arz için gün saydığını ifade etti. 

MHR GYO’nın, grubun halka açılan ilk şirketi olduğunu hatırlatan Yaşar, “Arkasından Quick Sigorta halka arz olacak. Finansal bir grubuz. En başından beri kurguladığımız bir modeli hayata geçirmeye çalışıyoruz. Henüz daha bunun yüzde 30’unda gerçekleştirdik” dedi.

CORPUS SİGORTA DA SIRADA

Quick Sigorta’nın halka arzı için çalışmalara başladıklarını belirten Yaşar, şu bilgileri paylaştı: “Bu bir süreç alıyor. MHR GYO’da bu süreç 1 yıla yakındı. Quick Sigorta da bu süreci başlattık. Öncelikle içimizde bir takım çalışmalar yapıyoruz. Arkasından aracı kurumla birlikte yöneteceğimiz çalışmalar olacak. İnşallah 1 yıl sonra hakla arzın gerçekleşmesini bekliyoruz. MHR GYO da bizim bu konuda tecrübemizi artırdı.” 

Bina Tamamlama Sigortası’nın da (BTS) önemine dikkat çeken Yaşar, “Bir deprem bölgesinde olan ülkemizin nitelikli konut ihtiyacı var. Nitelikli konut, aynı zamanda sigorta ve finansman ihtiyacını beraberinde getiriyor. MHR GYO şirketimizle birlikte proje geliştireceğiz. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta bina tamamlama sigortası, Quick Finansman ise finansman desteği ile bu projelerin arkasında olacak. İnşallah, binlerce konutu ülkemize kazandırmış olacağız” dedi. Kefalet sigortasını sunmaya başladıklarında sektörde ürünü sunan şirketin olmadığını hatırlatan Yaşar, “Ancak bugün 6-7 tane şirket kefalet sigortasını arz ediyor. Bir lider piyasaya önderlik ettiğinde arkasından takipçiler geliyor ve rekabet başlıyor. Bina tamamlama sigortasında diğer şirketlerin de bu alana gireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

‘SİGORTALI KENTSEL DÖNÜŞÜM’ İLE TANIŞMAMIZA ÇOK AZ KALDI

Quick Sigorta olarak, ‘Bina tamamlama sigortası’nı (BTS), 2018 yılında tetiklemeye başladıklarını ifade eden Yaşar, gelinen nokta ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu konuda bir takım mevzuat boşlukları olmakla birlikte bugüne kadar 100’e yakın konut sahibinin, bina tamamlama sigortası ile hem kentsel dönüşüm hem de maketten satışta ev sahibi olmalarını sağladık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın talepleri ile ihtiyaç duyulan düzenlemeleri SEDDK, Türkiye Sigorta Birliği ile birlikte gerçekleştirdi; sigorta şirketleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın görüşlerine sundu. Taslak son halini aldıktan sonra yayımlanacak. Bina tamamlama sigortası, Orta Vadeli Plan’da da yer aldı. Dolayısıyla Maher Holding’in ülke gündemine taşıdığı ‘sigortalı kentsel dönüşüm’ kavramı ile tanışmamıza az bir zaman kaldı.”


Anahtar Kelimeler: QUİCK SİGORTA OLACAK

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor