Rektör Kelleş, “Yılın Fotoğrafları” Oylamasına Katıldı

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Anadolu Ajansı’nın (AA) her yıl düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylaması için birbirinden anlamlı 147 fotoğraf arasından seçimini yaptı.

22.01.2024 17:39:00 0
Rektör Kelleş, “Yılın Fotoğrafları” Oylamasına Katıldı

Prof. Dr. Mehmet Kelleş, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında 2023 yılı boyunca çektiği “Deprem: Umut, Gazze: Kanıt, Haber, Spor ve Çevre-Yaşam kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

AA Adıyaman İl Temsilcisi Orhan Pehlül’den fotoğraflar ve oylama hakkında bilgi alan Rektör Kelleş, beş kategoride inceleyip beğendiği fotoğraflara oy verdi.

Deprem: Umut kategorisinde Mehmet Ali Özcan'ın “Depremzede Bebekler” başlıklı fotoğrafını seçen Rektör Kelleş, Gazze: Kanıt kategorisinde Belal Khaled’in “Anneye Bakış” adlı fotoğrafını oyladı.

Rektör Kelleş, Haber kategorisinde Mahmut Serdar Alakuş’un “Gözyüzü Akrobasisi”, Çevre-Yaşam kategorisinde İsra Terli’nin “İstanbul'da Şimşekli Gece”, Spor kategorisinde ise Annika Hammerschlag’ın “Çöplük Çocukları” adlı fotoğraflarına oy verdi.

Oylama sonrası açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Ne yazık ki 2023’te oldukça üzücü ve bizleri derinden yaralayan olaylara şahitlik ettik. Bugün incelediğim fotoğraflar deyim yerindeyse yaşadığımız acı olayların kanıtı niteliğindeydi. Özellikle 6 Şubat’ta yaşadığımız ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler ve Gazze’de yaşanan katliamın fotoğraflarının yer aldığı Deprem: Umut ve Gazze: Kanıt kategorilerindeki fotoğraflar, bizleri derinden etkiledi. Yaşanan bu acı olayların bir daha yaşanmamasını ve 2024 yılında güzel gelişmelere tanıklık etmeyi ümit ediyor, fotoğrafları oylamaya sunulan tüm fotoğrafçılarımızı tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: adıyaman rektör fotoğraf sanat

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor