Reşit Ağar törenle Ankara’ya uğurlandı

İlk TBMM’nin teşekkülü sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine mebus olarak Ankara’ya çağrılan Reşit Ağar’ın Ankara’ya uğurlanması Besni’de törenle canlandırıldı.

GÜNDEM 27.10.2023 14:10:00 0
Reşit Ağar törenle Ankara’ya uğurlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Reşit Ağar’ın Ankara’ya uğurlanması töreni Cuma namazı sonrası Besni Haci Reşit Camii önünde gerçekleşti. Törene Besni Kaymakamı Çağlar Partal, kurum amirleri, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Cami önünde Reşit Ağar adına halka hitap eden Öğretmen İrfan Korkmaz; “Aziz Kardeşlerim, Değerli Besni Ahalisi,

Cumanın hayrı ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Malumunuz olduğu üzere vatanımız zor zamanlar yaşamaktadır. Bu sıkıntılı zamanlar elbette geçecektir. Dinimizde ulul emre itaat farzdır. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Samsun'dan başlayan bir bağımsızlık ateşini tutuşturmuşlardır. Memleketin topyekün bu kıyama destek vermesi için bize vazifeler düşmüştür ve bundan sonra da yine birçok vazifeler düşecektir. Sizleri temsil için Ankara’daki ilk TBMM'nin teşekkülü için birazdan yola revan olacağız.

Sizlerin dualarına talibiz. Bu görevin sorumluluğu hepimizin en fazla da bizim omuzlarımızdadır. Allah yâr ve yardımcımız olsun. Haklarınızı bizlere helal ediniz. Allah'a emanet olunuz. Mehmet Akif'in de dediği gibi "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/Toplu yürekler vurdukça onu top sindiremez."

Yeter ki bir ve beraber olalım. Allah'ın izniyle bu zor zamanlar da geçecek vatanımız ilelebet payidar olacaktır. Bu millet vatanı, namusu, bayrağı söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek bir millettir” dedi.

Konuşmanın ardından Reşit Ağar alkışlar eşliğinde uğurlandı.


Anahtar Kelimeler: Reşit törenle Ankara’ uğurlandı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor