Reşit Alkan mazbatasını aldı

Mazbatasını alıp göreve başlayan Reşit Alkan; "Bu memleketi hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

GÜNDEM 8.04.2024 17:42:00 0
Reşit Alkan mazbatasını aldı

MAZBATASINI TÖRENLE ALDI

Kararla Belediye Başkanlığı kesinleşen Reşit Alkan partililerle birlikte seçim kuruluna giderek mazbatasını aldı. Daha sonra Kongre merkezine gelerek belediye mührünü teslim alan Alkan görevine başladı. Burada düzenlenen törende AK Parti İlçe Başkanı Murat Güner, AK Parti İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ile AK Parti Milletvekilleri Mustafa Alkayış ve İsak Şan birer konuşma yaparak Reşit Alkan’ın başkanlığının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Daha sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Reşit Alkan ise; “Bütün süreç boyunca emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir seçim atlattık. O gecede söyledim, artık bundan sora polemiklere girmenin, bir takım sözler söylemenin vakti bitti. Allah nasip kısmet ederse 37 bin kişinin başkanlığını yapacağız. Herkese eşit mesafede olacağız. Hakkı olan hakkından hiç korkmasın. Bunun teminatı bu şehrin şehr-ül emini olarak biziz, buradayız ve hep beraber yöneteceğiz. 

“HAK ETTİK, KAZANDIK”

Bir lokma ekmek eğer haramsa yemekten imtina eden bir insan olarak haram olan hiçbir makamda gözüm olmaz, olmadı da bunun böyle bilinmesini istiyorum. Tek korkum tarih tekerrür mü edecek dedim, rahmetli babamın 548 oyla kazanmış olduğu vekilliği 52 oyla elinden cebren alınmıştı. Sadece tarih tekerrür mü ediyor diye düşündük ama hem ilçe hem il hem de YSK bu duruma el koydu, Allah’a çok şükür hak ettik kazandık ve bu memleketi artık hep beraber yöneteceğiz. Diğer adayları da tebrik ediyorum. Yine birlik beraberlik içinde memleketimizi ileriye götürecek projeler olursa STK’lar ve siyasi partilerle işbirliği içerisinde olup bu memleketi birlikte yöneteceğiz. Hepinizin eline emeğine sağlık Allah sizden razı olsun” dedi.

NELER OLDU?

31 Mart’ta yapılan yerel seçimde CHP Adayı Vakkas Acar ile AK Parti Adayı Reşit Alkan arasında geçen büyük yarış ilk olarak 20 oy farkla Reşit Alkan lehine sonuçlanmış bu sonuçla Acar seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. İtiraz sonucunda geçersiz sayılan 1113 oy yeniden sayılmış ve aradaki fark 37 olarak bir kez daha Reşit Alkan lehine sonuçlanmıştı. Bunun akabinde CHP Adayı Vakkas Acar bu kez seçimde “kısıtlı oy” iddiası başta olmak üzere birçok konuda iddialarda bulunarak seçimin iptal edilmesi gerektiğini dile getirmiş ve ilk olarak Besni seçim kuruluna itiraz etmişti. Burada iptal edilen itiraz sonucunda Acar Adıyaman seçim kuruluna başvurarak itirazını yineledi. Orada da reddedilen itiraz sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi kanadı son merci olan Yüksek Seçim kuruluna seçimin iptali konusunda itirazda bulunmuştu.


Anahtar Kelimeler: reşit alkan mazbatasını aldı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor