Reşit Alkan’dan Vakkas Acar’ın açıklamalarına cevap

31 Mart seçimlerini geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla 37 farkla kazanan Reşit Alkan, CHP Adayı Vakkas Acar’ın açıklamalarına cevap verdi.

SİYASET 4.04.2024 09:33:00 0
Reşit Alkan’dan Vakkas Acar’ın açıklamalarına cevap

Alkan açıklamasında şunları kaydetti; “31 Mart’ta yapılan seçimler neticesinde milletimizin iradesi Besni İlçe Seçim Kurulu’muzun hassas incelemeleriyle tecelli etmiştir.

31 Mart 2024 gecesi Besni İlçe Seçim Kurulu’nda CHP adayı Sn. Vakkas Açar’ın, avukatlarının ve parti temsilcilerinin de katıldığı sayımda tüm oy çuvalları eksiksiz şekilde mühürlü olarak Seçim Kurulu’na getirilmiş; Besni İlçe Seçim Kurulu tarafından açık ve şeffaf şekilde ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarındaki veriler Sn. Vakkas Açar’ın da şahit olduğu şekilde tek tek açıklanarak sisteme girilmiştir.

Yapılan sayımdaki verilerle AK Parti 20 oy fark ile seçimi kazanmıştır.

Sayın Vakkas Açar’ın ve CHP’nin itirazları doğrultusunda esasen CHP tarafından sandık başında sadece 3 sandığa itiraz edilmesi ile hukuken sadece işbu sandıklardaki geçersiz oyların sayılması gerekirken; sürecin adil ve şeffaf şekilde neticelenmesi adına tüm sandıklardaki geçersiz ve boş oyların yeniden sayılması için AK PARTİ Besni İlçe Seçim Kurulu temsilcisinin de olumlu yönde görüş vermesi ile Besni İlçe Seçim Kurulu itirazları kabul etmiştir.

Bu kapsamda tüm sandıklardaki geçersiz ve boş oylar Sayın Abdurrahman Tutdere’nin Besni İlçe Seçim Kurulu’nu ziyareti ve açıklama yaptığı dakikaları takiben CHP parti temsilcilerinin ve avukatlarının da katılımıyla şeffaf şekilde yeniden sayılmıştır.

Yapılan yeni sayım neticesinde AK PARTİ adayı Reşit Alkan’ın 32 oyunun, CHP adayı Vakkas Açar’ın 15 oyunun geçersiz sayıldığı tespit edilmiş olup işbu geçersiz oylar geçerli olarak tespit edilmiştir.

Ayrıca yine CHP tarafının itirazı ve Besni İlçe Seçim Kurulu’nun itirazları üzerine sandık sayım-döküm cetvelleri ile tutanaklar karşılaştırılmış olup oy sayımında hiçbir hata ve/veya yanlışlık tespit edilmemiştir.

Gelinen aşamada hiçbir hukuki eksiklik ve yanlışlık olmaksızın AK Parti adayı Reşit Alkan’ın 37 oy fark ile seçimi kazandığı tespit edilmiştir.

Sürecin en başından bu yana CHP adayı Sn. Vakkas Açar’ın, CHP Besni İlçe Başkanı Asım Öcal’ın, Parti temsilcilerinin ve avukatlarının şahit ve müdahil olduğu üzere tüm süreç tam demokratik ve şeffaf şekilde ilerlemektedir.

Millet iradesine saygının esas olması gerekmektedir. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren, tahrik eden, kin ve nefrete sürüklen açıklamalardan ve hareketlerden kaçınılması elzemdir.

CHP Heyeti’nin Besni İlçe Seçim Kurulu’nda başka, kameralar ve millet önünde başka şekilde yaptığı açıklamalar ve içerisinde bulunduğu hareketler seçim yenilgisini ört bas etmeye, kendilerine mağdur sıfatı kazandırmaya çalışmaktan başkaca bir şey değildir.

Tüm vatandaşlarımızı itidalli ve sükunetli olmaya davet ediyorum. Huzur kenti Besni’mizde kamuoyunu tahrik eden, gerginlik oluşturan taraf asla biz olmayacağız.

Sandıktan istediği sonucu alamayınca Sandığın itibarını zedeleyen CHP Adayı’nın, İlçe Başkanının ve heyetinin samimiyetten uzak, kendi çıkarlarını ve hırslarını önceleyen, hukuki gerçeklikten uzak basit açıklamalarını kınıyorum.

İnanıyorum ki Aziz Milletimiz, gelecek seçim hesap edilerek oluşturulmaya çalışılan mağduriyet algısına izin vermeyecektir.

Bu vesileyle tekraren bize oy veren vermeyen tüm kadirşinas hemşerilerime teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum"


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor