REŞİT ALKAN’IN BAŞKANLIĞI KESİNLEŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Vakkas Acar’ın son merci olan Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı itiraz da reddedildi. Böylelikle AK Parti Adayı Reşit Alkan’ın belediye başkanlığı kesinleşmiş oldu.

SİYASET 7.04.2024 15:25:00 0
REŞİT ALKAN’IN BAŞKANLIĞI KESİNLEŞTİ

NELER OLDU?

31 Mart’ta yapılan yerel seçimde CHP Adayı Vakkas Acar ile AK Parti Adayı Reşit Alkan arasında geçen büyük yarış ilk olarak 20 farkla Reşit Alkan lehine sonuçlanmış bu sonuçla Acar seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. İtiraz sonucunda geçersiz sayılan 1113 oy yeniden sayılmış ve aradaki fark 37 olarak bir kez daha Reşit Alkan lehine sonuçlanmıştı. Bunun akabinde CHP Adayı Vakkas Acar bu kez seçimde “kısıtlı oy” iddiası başta olmak üzere bir çok konuda iddialarda bulunarak seçimin iptal edilmesi gerektiğini dile getirmiş ve ilk olarak Besni seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. Burada iptal edilen itiraz sonucunda Acar, Adıyaman seçim kuruluna başvurarak itirazını yineledi. Orada da reddedilen itiraz sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi kanadı son merci olan Yüksek Seçim kuruluna seçimin iptali konusunda itirazda bulundu.

YSK İTİRAZLARI SONUCA BAĞLADI

Bunun akabinde Yüksek Seçim Kurulu ülke genelinde seçime yönelik itirazları sonuca bağladı. YSK’nın kararına göre Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Vakkas Acar’ın itirazı bir kez daha reddedilerek Reşit Alkan’ın Belediye Başkanlığını kesinleştirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Reşit Alkan; “Sevgili hemşehrilerim CHP’nin Seçimlere ilişkin itirazları son merci YSK tarafından da reddedilerek Belediye Başkanlığımız bir kez daha tescillenmiştir. Besni'mize hayırlı olsun. Besni'mizi nasıl birlikte kazandı isek bu şehrin yaralarını yine birlikte saracağız.  Şehrimizi şeffaf belediyecilik anlayışıyla her alanda hak ettiği yere taşıyacağız. 

Besni Belediyesi halkın belediyesi olacak. Seçim sürecinde dua ve desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor