Resmen Yürürlüğe Girdi! Bunu Yaptırmadan Trafiğe Çıkanların Arabası Bağlanacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 19 Şubat itibarıyla yürürlüğe giren yeni zorunlu trafik sigortası düzenlemesi hakkında bilgi paylaştı.

GÜNDEM 5.03.2024 23:44:00 0
Resmen Yürürlüğe Girdi! Bunu Yaptırmadan Trafiğe Çıkanların Arabası Bağlanacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla, 2024 yılında belirlenen araç grupları ve kullanım türlerini kapsayan yeni düzenlemenin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Mevcut yönetmelikle ilgili yapılacak değişiklikler kapsamında, geçici 11. madde uyarınca, 19 Şubat 2024 itibarıyla belirlenen araç gruplarına göre uygulanan primler yüzde 10 oranında artırıldığı duyuruldu.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZA ORANI DEĞİŞTİ

İlgili maddede yapılan değişiklik sonrası, araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasını yenilemeden trafiğe çıkmaları halinde alacakları ceza miktarı da katlanarak artmış oldu.

Özellikle son günlerde büyükşehirler başta olmak üzere yurdun birçok bölümünde trafik kontrollerini artıran ekipler, sürücülerden ehliyet ve araç ruhsatıyla birlikte güncel trafik sigortası poliçesini sunmaları talep ediyor.

Şubat ayı itibarıyla yeni yönetmeliğin devreye girmesinin ardından trafik kontrollerinin arttığı görülürken, mevcut değişikliklere uygun olmayan araç sahiplerine çok sayıda ceza kesildiği öğrenildi.

TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamış araçlar trafikten men edilmekte ve özel park alanına çekilmekte.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor