Şanlıurfa Bilim Merkezi inşaatında sona doğru

.

BÖLGE HABERLERİ 12.11.2023 13:48:00 0
Şanlıurfa Bilim Merkezi inşaatında sona doğru

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Zeytin Dalı Eğitim Kampüs alanında başlatılan Bilim Merkezi inşaat çalışması tamamlandı. Asfalt çalışmasının tamamlanmasıyla çevre düzenlemesi yapılacak olan Bilim Merkezinde yeni kâşif ve bilim insanları yetişecek. 

Türkiye’nin en genç nüfus oranına sahip olan Şanlıurfa’da yapımına başlanan Bilim Merkezi inşaatı tamamlandı. İç tefrişatının büyük bir bölümü tamamlanan Bilim Merkezinde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından asfalt çalışması yapıldı. Asfalt serimi çalışmalarının tamamlandığı Bilim Merkezinin çevresinde peyzaj çalışması da yapılacak. 

Mevsim şartlarına göre yılın büyük bir bölümünde güneş alan Şanlıurfa’da kurulan Bilim Merkezi enerjisini güneş panellerinden alacak. 40 bin metrekare peyzaj alanı, 9 bin metrekare kapalı alana sahip Bilim Merkezi, 51 bin 402 metrekare alan üzerine kurulacak ve içerisinde matematik, ahşap ve tasarım, robotik ve kodlama, biyoloji ve kimya, STEM ile astronomi atölyeleri yer alacak. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan Şanlıurfa Bilim Merkezinin en kısa zamanda tamamlanarak Şanlıurfalı gençlerin hizmetine sunulacağı belirtildi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor