Satranç Avrupa şampiyonasında büyük başarı

Satranç Avrupa şampiyonasında büyük başarı

BÖLGE HABERLERİ 15.09.2023 12:25:35 0
Satranç Avrupa şampiyonasında büyük başarı
Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda büyük bir başarı daha elde etti. Kulüp sporcuları Dila Baloğlu ve Beren Kalyoncu, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ederek satranç tahtasındaki performanslarıyla büyük dikkat çektiler.
4-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Romanya’nın Mamaia kentinde düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na 46 ülkeden 936 sporcu katıldı. Organizasyon, satranç dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olarak kabul edildi. Türk Millî Takımı, bu organizasyona 36 usta sporcusuyla katıldı. Yeşil-siyahlı kulübün Millî sporcusu Dila Baloğlu, 16 Yaş Kızlar Kategorisi’nde gösterdiği üstün performansla Avrupa İkincisi unvanını elde etti. Baloğlu’nun bu başarısı, Türk Millî Takımı içinde büyük bir gurur kaynağı oldu. Aynı zamanda, Beren Kalyoncu da 12 Yaş Kızlar Kategorisi’nde yaş grubunun en iyi Türk sporcusu olarak ön plana çıktı.
“Başarılar ilham kaynağı oluyor” ”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Satranç Avrupa Şampiyonası sonrasında yaptığı değerlendirmede, Millî sporcuların elde ettiği başarının çok özel ve değerli olduğunu belirtti. Başkan Fadıloğlu açıklamasında, “Satranç Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen büyük başarı bizim için son derece özel ve kıymetli. Satranç branşına yaptığımız yatırımlar, uluslararası arenada kalıcı başarıları beraberinde getirdi. Bu madalya, büyük emekleri, kararlılığı ve fedakarlıkları temsil ediyor. Millî sporcularımızın başarıları, alt yaş gruplarında eğitim gören sporcularımız için de ilham kaynağı oluyor. Dila ve Beren’i yürekten tebrik ediyorum. Türkiye Satranç Federasyonu’nu ve Millî Takımımızı kutluyorum" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor