SES Üyeleri 6 Şubat'ta işe gitmeme kararı aldı

SES Sendikası Adıyaman Şubesi üyeleri, asrın felaketi olarak belirtilen 6 Şubat depreminde yasta olduklarını belirterek işe gitmeme kararı aldıklarını duyurdular.

GÜNDEM 1.02.2024 21:20:00 0
SES Üyeleri 6 Şubat

Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında çalışanlar için 1 gün yani 6 Şubat Salı günü işe gitmeme kararı aldıklarını duyuran SES Sendikası Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Halil Aydın,"6 Şubat günü yastayız. işe gitmiyoruz, hizmet üretmeyeceğiz. 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ailelerine sabırlar, herkese tekrardan geçmiş olsun diliyoruz. 6 Şubat depreminde birçok canımızı kaybettik, yaşam alanlarımız enkaza döndü. O günler bizler için çok kötüydü. Bir daha bu tür felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz. 6 Şubat depreminin yıl dönümü geliyor. 6 Şubat yıl dönümünde hepimiz yasta olacağız, mezarlıkları ziyaret edeceğiz, o gün acımız ilk günkü gibi taze olacak.  Herkes bir yasta olacağı için iş yapılamayacaktır. Sendikamızın iş kolu olan Sağlık ve Sosyal hizmet alanında çalışanlar için 1 gün 6 Şubat Salı günü işe gitmeme kararı aldık. Hastanede acil hizmetler dışında o gün hizmet üretmeyeceğiz. "dedi.

“6 Şubat'ı unutmadan, unutturmadan sorumlulardan hesap soracağız”

6 Şubat depreminin ilk dakikalarında alanlarda olduklarını ve gönüllü olarak hizmet ettiklerini aktaran Başkan Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tüm kriz anlarında olduğu gibi 6 Şubat depreminin ilk dakikalarında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak üyelerimiz, gönüllerimiz ile alandaydık. Aylarca birçok yerde sağlık hizmeti verdik. 6 Şubat Depreminin sonuçlarının bu kadar ağır olması sadece bir doğal afete depreme bağlanamaz.  İhmalsizlikler, denetimsizlik, liyakatsız yöneticilerin kurumların başında olması, ranta sermayenin kâr hırsı, tarım arazilerine dere yataklarına yapıların yapılması bizi ölümü sürükledi. 6 Şubat'ı unutmadan, unutturmadan sorumlulardan hesap soracağız. 
6 Şubat depreminde yitirdiklerimizi anmak, 6 Şubat depremini unutmamak ve bir daha bu tür doğal afetlerde binlerce canımızı kaybetmemek için Emek ve Demokrasi Platformu ile birlikte 4 Şubat tarihinde başlayan 3 günlük bir programımızda olacaktır. Herkesi programımıza bekleriz.
Depremde yaşamını yitiren tüm Canlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle tekrardan anıyoruz."


Anahtar Kelimeler: ses sendika deprem

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor