Sümer’den Alkan ve Özhan’a sert cevap:

BESNİ’NİN ÖNCELİĞİ SİYASİLERİ DEĞİŞTİRMEK DEĞİL, HİZMETTİR

SİYASET 11.03.2024 15:35:00 0
Sümer’den Alkan ve Özhan’a sert cevap:

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Sümer, AK Parti Seçim Koordinasyon merkezinin açılışında konuşan Reşit Alkan ve Milletvekili Hüseyin’in Özhan’ın sözlerine cevap verdi. Sümer cevabında; “Bu memlekete hizmet etmek istiyorsan insanların kalbini kırmadan insanlara dokunacaksın. Ama ne yazık ki siz bunlardan nasibinizi alamamışsınız” dedi.

“BU MEMLEKETİN SAHİBİ BESNİ HALKIDIR”

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen AK Parti Besni Seçim Koordinasyon merkezi açılışında Belediye Başkan adayı Reşit Alkan ve Milletvekili Hüseyin Özhan’ın konuşmalarına yönelik sert açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı İsmail Sümer, Reşit Alkan’ın “Besni’nin sahibi” sözü üzerine; “Besni’nin sahibi önce Allah, sonra da bu memlekete istihdam yaratanlardır. Fakir fukaraya el uzatanlardır, Bu memlekete katma değer katanlardır, taş üstüne taş koyanlardır. Bu memleketin sahibi Besni halkıdır” dedi.

Alkan ve Özhan’ın konuşmalarına cevap veren Sümer açıklamasına şöyle devam etti; “Kadirşinas Besni halkı zor günlerde yanlarında olanları zaten bağrına basar ve onlara sahiplik eder.

Azim şehrimize Besni’ye hizmet eden, yatırım yapan, Katma değer katan o kadar çok gönül veren hemşerimiz varken, 3 günlük siyasi geçmişi olan birini Besni’nin sahibi olarak göstermek kimsenin haddine değildir. Besni halkının ayağına 5 yılda bir gelip de afiş siyaseti yaparak bu memlekete sahiplik edemezsiniz, memlekete sahip atayamazsınız ve bu milletin gönlünü kazanamazsınız. 

Siyaset demek teşkilatta emek vererek, milletin gönlünü ilmek ilmek işleyerek dertlerine derman olabilmektir. Tepeden inme anlayışla, halkın oyu cebimde anlayışıyla hareket edilemeyeceğini hala anlamadınız mı? 

Özellikle yaşadığımız 6 Şubat felaketinden sonra Besni bir alev içerisindeyken gerek Besni’de bulunan tüm vatandaşlarımız gerekse de vicdanı sızlayan tüm dünya; Hz. İbrahim öyküsündeki karınca misali yardım ederken, siz bunu da küçümseyerek adına SELFİ SİYASETİ diyorsunuz. Bu bile halktan ne kadar kopuk olduğunuzu göstermektedir.  Halktan kopuk, tepeden inme siyaset yapılamayacağını hala öğrenemediniz mi?  Bu işin zorlamayla olmayacağını, tehditle olmayacağını hala çözemediniz mi? Kadim şehrin kaderini, kadim insanların iradesi belirleyecektir” 

“İNSANLARI 20 GÜNLÜK SİYASİ GEÇMİŞİNLE ÖTEKİLEŞTİREMEZSİN”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan’ın “değişim” ifadeleri üzerine de açıklamada bulunan Sümer; “Partiye emek veren, hele hele senin seçilmen için canla başla çalışan insanları yok saymak ancak ve ancak sana yakışır. Seninle köy köy, kapı kapı gezen onca partiliyi elinin tersiyle itip, senin karargâhına bile getiremediğin adamı aday diye tepeden indirmek, böbürlenerek Besni halkına söz verdik hepsini değiştirdim demek ancak ve ancak sana yakışır.   

Besni’nin bir adım öteye gidebilmesi için, Besni halkının daha iyi bir hizmet görebilmesi için emek veren, gecesini gündüzüne katarak vatandaşlar için çalışan insanları değiştirmek de senin haddine değildir. Halkın iradesini kimse yok sayamaz, halkın talebini kimse görmezden gelemez.

Partiye 20 yıldır, yeri geldiğinde aç susuz kalarak, köy köy, mahalle mahalle gezerek, bir oy daha nasıl kazandırabilirim anlayışıyla emek veren insanları 20 günlük siyasi geçmişinle ötekileştirmezsin. Kimseye ayar çekemezsin. Önce üslubunu düzelteceksin, sonra haddini bileceksin. Besni halkını ötekileştirerek, ayrıştırarak yönetemezsiniz. 

“BESNİLİLERE NE GİBİ BİR YARARIN DOKUNDU?”

Şimdi sana soruyorum; Besni’ye bugüne kadar ne yaptın da meydanlarda siyasileri ve yöneticileri değiştirdim ve değiştireceğim diye tehditler savunuyorsun? Kaç günlük siyasetçisin, Besni’ye bugüne kadar neler yaptın, partiye ne emek verdin?  Daha önce çalıştığın kurumda Besni’ye ve Besnili’lere ne gibi bir yararın dokundu?

Sana emek verenlere yaptığın gibi, şimdi de partiye emek veren, seçilmeniz için çabalayan ilçe başkanın, gençlik kolların, kadın kolların, teşkilatın ve encümen adaylarına da aynı vefasızlığı gösterecek misiniz?  Bunun adına da ‘Söz verdiğimiz gibi değişim siyaseti’ diyecek misiniz? Besni’nin önceliği siyasi tasfiyede bulunmak değil. Siyasileri, yöneticileri değiştirmek hiç değildir. Besni’nin önceliği hizmettir. Besni’nin önceliği ayrıştırmak ve ötekileştirmek değil, birleştirmektir.  Bu memlekete hizmet etmek istiyorsan insanların kalbini kırmadan insanlara dokunacaksın. Ama ne yazık ki siz bunlardan nasibinizi alamamışsınız”


Anahtar Kelimeler: sümer’den alkan ve özhan’a sert cevap:

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor