Tahmazoğlu: “Rabbim böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın”

Tahmazoğlu: “Rabbim böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın”

BÖLGE HABERLERİ 5.02.2024 20:48:00 0
Tahmazoğlu: “Rabbim böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve Gaziantep ile birlikte 11 ili etkileyen deprem felaketinin yıl dönümünde yaşamını yitiren tüm depremzedeleri rahmetle anarak bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulundu.

“Asrın felaketi, asrın dayanışmasına dönüştü”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümü dolayısıyla Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yayınladığı mesajında yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin acısının halen taze olduğunun altını çizdi. Başkan Tahmazoğlu, yaşanılan bu büyük acının hemen sonrasında devlet millet tek yürek olduğunun altını çizerek, “Geçen 1 yıllık süre içerisinde asrın felaketi, devletimiz ve milletimizin çabasıyla asrın dayanışmasına dönüştü” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sardık”

Başkan Tahmazoğlu, mesajında, geçtiğimiz yıl yaşanan büyük felaketin ardından millet olarak birlik ve beraberlik içinde büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini belirtti. Depremin acısını hep birlikte hissetmenin ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, milletin feraseti ve yardımseverliğinin her türlü felaketin üstesinden gelebileceğini gösterdiğini belirterek, “6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Deprem konutları yaptık”

Tahmazoğlu, yaraların elle verilerek sarıldığını belirterek, “Deprem Felaketinin üzerinden 1 yıl geçti. Şahinbey Belediyesi olarak asrın felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren Nurdağı ve İslahiye dışında Hatay ve Adıyaman’daki depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Depremde ailelerini kaybeden ve yetim kalan ailelere 100 adet tek katlı 64 metrekareden oluşan konut yaptık. Adıyamanlı esnaf kardeşlerimize iş yeri yaptık. Zaman içerisinde omuz omuza vererek yaralarımızı sardık. Rabbim bir daha böyle bir felaketi ülkemize yaşatmasın” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: gaziantep deprem anma

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor