TAM DONANIMLI KÜTÜPHANE BESNİ’YE HAYIRLI OLSUN

Merinos binasının kütüphaneye tahsisi gerçekleşti

GÜNDEM 20.12.2023 18:04:00 0
TAM DONANIMLI KÜTÜPHANE BESNİ’YE HAYIRLI OLSUN

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Kaymakamlığa devredilen Yeni Besni Mahallesindeki Merinos Satış Mağazasının binası kalıcı olarak kütüphaneye devredildi.  İlçe Kaymakamı Çağlar Partal gazetemize yaptığı açıklamada binanın modern bir kütüphane olarak Besni’ye hizmet vereceğini söyledi.

PERSONEL VE DONANIM MALZEMESİ İSTENDİ

Mülkiyeti Merinos A.Ş.’ye ait olan Yeni Besni Mahallesi Tuğsuzlar Camii karşısındaki çok amaçlı bina, Besni Kaymakamlığına devrinin ardından modern bir kütüphane olarak Besni’ye kazandırılacak. 
Devir sonrası binanın ilk üç katının halk kütüphanesi olarak kullanılacağı açıklanırken İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlanıldığı bildirildi. 

İlçe Kaymakamı Çağlar Partal da binanın kalıcı olarak kütüphaneye devrinin gerçekleştiğini aktarırken çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçede tam donanımlı bir kütüphane olacağını söyledi. Kaymakam Partal konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Daha önce hayırsever Erdemoğlu Ailesi ile yapılan protokol kapsamında kaymakamlığımıza devredilen çok amaçlı binanın kalıcı olarak kütüphaneye devri tamamlandı. Bu süreçten sonra kaymakamlık olarak personel ve donamım malzemesi istedik” dedi. 

İÇERİSİNDE BİRÇOK ALAN OLACAK

Partal şöyle devam etti; “İlçemize yakışır bir kütüphane olacağı düşüncesindeyiz. İçerisinde çocuk kütüphanesi, oyun alanı, etkinlik alanı gibi salonlarında olacağı halk kütüphanesinin bakanlıkça tahsisi bekleniyordu. Şimdi o da halledilince hiçbir engel kalmadı. En kısa sürede buradaki çalışmaları tamamlayarak ilçemizin hizmetine açacağız. Uzun yılların ilçemizin ihtiyacını karşılayacak olan halk kütüphanesi Besni’mize hayırlı olsun. Bu süreçte gerek binanın kaymakamlığımıza devri gerekse sonraki aşamalardaki destekleriyle yanımızda olan hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu nezdinde tüm Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha önce Merinos Fabrika Satış Mağazası olarak kullanılan bina, deprem sonrası ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde açılan sosyal market olarak hizmet vermişti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor