Tapuda yeni dönem başlıyor

1 Ocak'ta başlayacak olan yeni dönemle ilgili önemli bir gelişme duyuruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tapu işlemlerinde gerçekleşecek değişiklikleri sosyal medya hesabından duyurdu.

GÜNDEM 19.12.2023 20:09:00 0
Tapuda yeni dönem başlıyor

Bakan Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi'nin hayata geçirileceğini açıkladı. Bu proje kapsamında, şehirlerin "dijital ikizleri" oluşturularak vatandaşların bina bilgilerine daha kolay erişim sağlanacak.

Bakanın paylaşımında, bu yeni teknolojinin deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin ardından arama kurtarma ve hasar tespiti süreçlerini kolaylaştıracağı vurgulandı. Ayrıca, yeni şehirleşme çalışmaları, mevcut yapı stokunun tespiti ve takibi de projenin kapsamında yer alacak.

Proje aynı zamanda tapu, kadastro, adres ve 3 boyutlu bina verilerini üreterek belediyelerin ve diğer kamu kurumlarının verileriyle entegrasyonunu sağlayacak. Böylece, enerji potansiyeli tahminleri ve gürültü emisyonu tahminleri gibi bilgiler de elde edilebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, projenin vatandaşları bürokrasiden kurtaracak önemli bir adım olduğunu belirtti. Yeni yıldan itibaren uygulanacak olan bu proje, vatandaşların parsel sorgu uygulamalarında bina bilgilerine daha hızlı ve kolay bir şekilde erişmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, binaların yapım aşamasından itibaren tapu siciline işlenmesi, vatandaşların ilave bürokrasiden kaçınmalarını sağlayacak.


Anahtar Kelimeler: tapuda yeni dönem

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor