TEDBİR AMAÇLI ŞEBEKE SUYUNU İÇME SUYU OLARAK KULLANMAYIN..!

.

GÜNDEM 31.08.2023 17:49:00 0
TEDBİR AMAÇLI ŞEBEKE SUYUNU  İÇME SUYU OLARAK KULLANMAYIN..!

Besni’de önceki akşam yaklaşık bin 500 kişinin kişi kusma, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvurmasıyla salgın şüphesi üzerine inceleme başlatıldı. Bu kapsamda Besni Belediyesi ve Kaymakamlıktan yazılı açıklama yapılarak vatandaşların şebeke suyunu geçici süreyle içme suyu olarak kullanılmaması istendi.

Besni devlet hastanesine önceki gün akşam saatlerinde yaklaşık 1.500 kişi kusma, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle başvurdu. Salgın şüphesi olan ilçede salgının nedeninin içme suyu olduğu iddia edilirken Besni Belediyesi ve Besni Kaymakamlığı konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İki kurum tarafından yapılan açıklamada; “İlçe merkezimizde son günlerde ishal vakalarında artış gözlenmekte olup, durumu ağır seyreden veya hastaneye yatışı bulunmamaktadır. İçme suyu rutin testlerinde ve klor seviyelerinde olağan dışı bir durum görülmemekle birlikte, tedbir amaçlı çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması vatandaşlarımıza duyurulur” denildi.

Yaşanan olayın ardından Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Helli ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri şehrin içme suyu deposu olan Sugözü deposunda incelemelerde bulundu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor