Tutdere: 22 yılda 1 kütüphane, o da 120 kişilik

Tutdere: 22 yılda 1 kütüphane, o da 120 kişilik

GÜNDEM 6.03.2024 16:39:00 0
Tutdere: 22 yılda 1 kütüphane, o da 120 kişilik

Adıyaman'da gençlerle buluşan CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, "22 yıldır Adıyaman’ı yönetenler AB projesiyle bir kütüphane yaptı. O da 120 kişilik. 8 bin öğrenciye bir kütüphane… Bu, gençlere reva mı?"dedi.

Belediye Başkan Adayı Tutdere, kentte bir düğün salonunda gençlerle bir araya geldi.  

Ardından gençlere hitap eden Tutdere, gençlerle ilgili projelere öncelik verdiklerini, Belediye Meclis Üyesi Adayı listesi oluştururken de, genç sayısını yüksek tutmaya dikkat ettiklerini, kontenjanlarla birlikte 31 Belediye Meclis Üyesi Adayından 12’sinin genç skalasında olduğunu ifade etti.  Adıyaman’da gençlerin en önemli sorununun, gençler için eğitim altyapılarının yetersizliği olduğunu belirten Tutdere, barınma ve kütüphane ihtiyacının ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti.

Belediye yönetimini aldıklarında ilk işlerinin, öğrenciler için yurtlar yapmak olacağının altını çizen Tutdere,  "Adıyaman’da depremden sonra en büyük sorun barınma. Köylerde yaşayan ancak Adıyaman’da dershanelere gelmek zorunda kalan, eğitim hayatını devam ettirmek için Adıyaman’a gelen gençlerimizin kalacak yeri yok.  Gelir gelmez ilk işimiz Adıyaman’da öğrencilerimiz için rahatlıkla barınabileceği yurtlar yapmak olacak. Adıyaman’da gençler için artık barınma sorunu kalmayacak. Çocuklarımız okuyacak. Biz diyoruz ki, eğitimle ancak başarıyı yakalayabiliriz.” diye konuştu.

“8 bin kişiye 1 kütüphane gençlere reva mı?"

Kentte öğrencilerin ders çalışabileceği kütüphanelerin yetersiz olduğunu vurgulayan Tutdere, 8 bin öğrenciye 120 kişilik tek bir kütüphane bulunduğunu, bunun da yetersiz olduğunu dile getirdi. Tutdere, “22 yıldır Adıyaman’ı yönetenler, 8 binden fazla öğrencisi olan Adıyaman’a bir kütüphane bile yapamadılar. 1 adet kütüphane var, o da bu kardeşinizin Meclis’teki konuşmalarının sonucu olarak AB projesiyle yapıldı ve bu kütüphanenin kapasitesi sadece 120 kişi. 8 bin öğrenciye 120 kişilik kütüphane. Bu gençlere reva mı? Bu bozuk düzeni değiştireceğiz, yapacağımız ve açacağımız kütüphanelerle gençlerin sorunun çözeceğiz. Çocuklarımız rahat ders çalışacaklar ve şehirdeki çocuklarla eşit koşullarda, fırsat eşitliği yakalayacaklar ve eğitim hayatını sürdürecekler. Gençler işsizliğin ve ekonomik krizin pençesinde kıvranıyorlar. Sizlere söz veriyorum, Adıyaman Belediyesi iş imkanları doğrultusunda yeni çalışmalar yapacak ve gençlerimizin kendi doğduğu topraklarda doyması için iş imkanları yaratacağız. Belediye bünyesinde oluşturacağımız istihdam bürolarında, iş insanlarıyla gençlerimizi buluşturarak istihdam imkanı sağlayacağız.

“İnternet erişimini kamusal alanlarda ücretsiz hale getireceğiz”

Yeni dünyada internete erişim dünyayla bağlantı kurmak için önemli. Gençlerimizin internete kolay erişebilmesi için kamusal alanlarda, sokak ve caddelerde internete ücretsiz erişimini sağlayacağız. Bunun yanında Adıyaman ekonomik olarak dar gelirli bir şehir ve üniversiteli gençlerimiz ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor ama maalesef Belediye gençlerimize destek olmuyor. Ama bizim dönemimizde Adıyaman Belediyesi, üniversiteyi kazanan gençlere ayrım yapmadan burs imkanı da sağlayacağız. Çocuklarımız okuyacak, Belediyemiz çalışacak, insanlarımız mutlu olacak. Biz, bu topraklarda yaşamı yeniden inşa edeceğiz. Deprem bu kenti yıktı ancak hayat devam ediyor. Yeni yaşamı inşa etmek için de çalışacağız ve hep beraber başaracağız.

Bunun yanında Adıyaman ekonomik olarak dar gelirli bir şehir ve üniversiteli gençlerimiz ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor ama maalesef Belediye gençlerimize destek olmuyor. Ama bizim dönemimizde Adıyaman Belediyesi, üniversiteyi kazanan gençlere ayrım yapmadan burs imkanı da sağlayacağız. Çocuklarımız okuyacak, Belediyemiz çalışacak, insanlarımız mutlu olacak. Biz, bu topraklarda yaşamı yeniden inşa edeceğiz. Deprem bu kenti yıktı ancak hayat devam ediyor. Yeni yaşamı inşa etmek için de çalışacağız ve hep beraber başaracağız.


Anahtar Kelimeler: tutdere: 22 yılda 1 kütüphane o da 120 kişilik

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor