Tutdere: Bazı hakim ve savcılar çetelere teslim olmuş

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada bir kısım hakim ve savcıların çetelere teslim olduğunu iddia etti.

GÜNDEM 20.10.2023 12:24:00 0
Tutdere: Bazı hakim ve savcılar çetelere teslim olmuş

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak gezeteci Timur Soykan’ın gündeme taşıdığı iddialarla ilgili konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adalet Bakanlığına ve Cumhuriyet Savcılarına “Bu iddiaları araştırın; adliyemizi, adalet çalışanlarımızı bu ayıptan kurtarın” diye seslendi.
Yaşananların yargının içinde bulunduğu acı tabloyu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkardığını ifade eden Tutdere, “Yaklaşık bir haftadır vicdanlı, cesur bir savcının Hâkimler Savcılar Kuruluna yazdığı bir dilekçenin içeriğini kamuoyu tartışıyor, konuşuyor. Dilekçe içeriğindeki iddialar, yargı sistemimizin içerisinde bulunduğu acı tabloyu tüm çıplaklığıyla bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Yirmi yıldır Ak Parti’nin yönettiği Türkiye'de anayasal görevi çetelerle, yasa dışı işlerle uğraşmak olan yargıdaki bir kısım savcı ve hâkimin çetelere teslim olduğunu üzülerek görmekteyiz. Bu anlatılanların buz dağının sadece görünen yüzü olduğunu hepimiz biliyoruz, milletimiz de biliyor.
Adalet Bakanlığına ve Cumhuriyet Savcılarına çağrı yapan Tutdere, “BirGün gazetesindeki bu iddiaları araştırın; adliyelerimizi ve adalet çalışanlarımızı bu ayıptan kurtarın” şeklinde konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor