Tutdere: Demokrasiyi yok sayan anlayışa karşı birlik içinde çalışacağız

DEVA Partisi Adıyaman İl Kongresi'ne katılan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, demokrasiyi yok sayan tekçi anlayışın geriletme çabalarında dayanışma ve birlik içinde çalışacaklarını ifade etti.

SİYASET 28.01.2024 20:11:00 0
Tutdere: Demokrasiyi yok sayan anlayışa karşı birlik içinde çalışacağız

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen DEVA Partisi 2. İl Kongresi'ne CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin ile Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu da katıldı.

"Demokrasi Paydası Altında Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz"

Kongre öncesinde katılımcılara seslenen Milletvekili Tutdere, kongrenin başarılı geçmesini temenni ederek, 2023 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de birlik ve beraberlik anlayışı içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Tutdere, Adıyaman'daki siyasi partilerle ve DEVA Partisiyle iyi bir ilişkilerinin olduğunu vurgulayarak, "Ankara'da onların da sesi olmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu kongrede seçilecek ekip ile aynı anlayışla yola devam edeceğiz." dedi.

"Umutsuzluğa Yer Yok, Halkımız Sandıkta Cevabını Verecek"

Tutdere, 2023 Mayıs seçimlerinde DEVA Partisi ve diğer demokrasi bileşenleri ile birlikte Türkiye'deki hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve demokrasiyi yok sayan sisteme karşı demokrasi paydası altında birliktelik sağladıklarını ancak seçimde halktan vize alamadıklarını belirtti. Ancak, bu durumun halkın mevcut sistemi ve hukuksuzlukları sorguladığının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Tutdere, "Bu millet, bu toplum, yeri ve zamanı geldiğinde, kendisine zulmeden, mağdur eden, kendi iradesini yok sayan tüm siyasi parti ve liderlere sandıkta gereken cevabı vermiştir. Öyle inanıyorum ki önümüzdeki süreçte, 31 Mart'ta sandık gelecek halkımızın huzuruna. Hem Adıyaman'da hem de Türkiye'nin bütün şehirlerinde açlıkla terbiye etmeye çalışan bu anlayışı halkımız sandıkta cezalandıracaktır." şeklinde konuştu.

Kongrede mevcut İl Başkanı Mehmet Anaç tek liste ile katıldığı seçimde güven tazeledi.


Anahtar Kelimeler: tutdere DEVA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor