Tutdere: Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için kaç ay geçmesi gerekecek?

6 Şubat depremlerinin 11'nci ayında memleketi Adıyaman'daki yıkım çalışmalarını inceleyen CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, söz verilmesine rağmen teslim edilmeyen deprem konutları için iktidara çağrıda bulundu.

GÜNDEM 6.01.2024 22:52:00 0
Tutdere: Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için kaç ay geçmesi gerekecek?

Milletvekili Tutdere, Adıyaman'da Sakarya ve Haydarefendi Caddeleri, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet ve Yeni Mahallelerinde devam eden yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. 

Sakarya Caddesi üzerindeki yıkım sahasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Tutdere, depremin üzerinden 11 ay geçmesine rağmen kentte yıkım çalışmalarının sürdüğünü, vatandaşın her sokak başında enkaz döküntüleri karşı karşıya kaldığını söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çağrıda bulunan Tutdere, "Depremin üzerinden tam 11 ay geçti. Adıyaman'da 6 Şubat'ta yerle bir olan ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. İktidar tarafından verilen sözler tutulmadı. Ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarını şehrin dört bir yanında devam ettiğini görmekteyiz. Her sokak başında, her caddede kısmen kaldırılmış ama geride bırakılmış enkazlarla karşı karşıya kalıyor vatandaşlarımız. Vatandaş her yerde bu çirkin görüntülerle karşılaşmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına çağrı yapıyoruz; bir an önce hasarlı binaların yıkım işlemleri tamamlansın. Sokak ve caddelerdeki enkaz artıkları tamamen temizlensin ve artık vatandaş normal hayatına dönsün." dedi.

Öte yandan iktidarın, Tutdere, kalıcı konutlar konusunda da söz verilmesine rağmen konut teslimi yapılmadığının altını çizdi. İktidar yetkililerine seslenen Tutdere, "Konutlar konusunda da şu ana kadar Adıyaman'da teslim edilen konut yok. İktidar yetkilileri bazı konutların tamamlandığını, teslime hazır halde olduğunu söylüyorlar. Ben de buradan çağrı yapıyorum; teslime hazır hale gelen konutları bir an evvel, depremzedelere, hak sahiplerine teslim edin. Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşları kalıcı konutlara aktarın. Daha neyi bekliyorsunuz? Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için kaç gün, kaç ay geçmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.


 


Anahtar Kelimeler: tutdere deprem

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor