ULU ÖNDER ATATÜRK VEFATININ 85. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 85. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de törenlerle anıldı.

GÜNDEM 10.11.2023 11:56:00 0
ULU ÖNDER ATATÜRK VEFATININ  85. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Mustafa Kemal Atatürk´ü anma programları kapsamında ilk olarak Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra saat dokuzu beş geçe iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından program Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti. Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü Uğur Türkmen yaptı. Türkmen konuşmasında; “Her insan kuşkusuz ki doğar büyür yaşar ve ölür. Fakat bununla birlikte toplumların hayatlarında öyle kimseler vardır ki onlar cismen ve tıbben ölmüş sayılsalar da manen ve ruhen hiçbir zaman ölmezler. Bu kimseler bir buluşla, bir aşıyla ya da bir zaferle dünyayı daha yaşanılır bir yer yaparak ölümsüz olmanın anahtarını elde etmişlerdir. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaptıklarıyla sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil aynı zamanda dünya platformunda bunu başarmış kabiliyetli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve büyük bir devlet adamıdır. Atatürk, hem Türk milleti hem de tüm dünya milletlerinin huzur ve mutluluğunu ön planda tutmuş, bu sayededir ki dünyanın en önemli liderleri arasındaki haklı yerini almıştır.

Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

Atam; Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı senin arzu ettiğin biçimde bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Asya'dan Afrika'ya, Türkistan'dan Filistin'e kadar nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşan elinden tutup kaldıran ve derdine derman olan Türkiye'dir, Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladığımız bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Savunma sanayinde tam bağımsız, Kahraman ordusuyla, göklerde IHA ve SİHA’larıyla mavi vatanda yerli donanmasıyla düşmana gözdağı vermekte dostuna umut, gurur ve destek olmaktadır. Ülkemizin güvenli ve konforlu yollarında yerli aracımızla seyahat ediyoruz. Avrupalılar sağlık bulmak için modern hastanelerimizdeki Türk hekimlerine kendilerini emanet ediyorlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz FATIH projesiyle donatılmış okullarda çağın en modern eğitimiyle donatılmaktalar. Mühendislerimiz petrolümüzü, doğalgazımızı yeraltı kaynaklarımızı halkımızın hizmetine sunmakta, Uzaydayız Atam uydularımız her an takipte ama bunlar daha başlangıç Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılında ekonomi sanayi ve teknolojide Dünyanın en güçlü devletleri arasında yerini alarak Türklerin, Müslümanların kısacası tüm insanlığın koruyucusu ve umudu olacaktır.

Değerli arkadaşlar, Atamızın Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir. Sözü bizim yol haritamız. Ulu Önder Atatürk'ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının ve sevginin en büyük göstergesi olacaktır.

Biliyorum ki bizler eğer kendi ufkumuzu geniş, hedeflerimizi de büyük tutarsak, ancak o zaman O'nun manevi şahsiyeti karşısında başımız dik alnımız açık bir şekilde durabiliriz. Yine biliyorum ki Atatürk gençliği bunu yapabilecek güç ve kudrete sahiptir. Sizler bilmelisiniz ki, Atatürk'ün ilkeleri ışığında, onun çizdiği muasır medeniyetlere ulaşma yolunda, hiç yorulmadan yürüme konusunda kararlı olmak, ona verilebilecek en büyük hediyelerin başında gelmektedir. Atatürk'ün izinden ve gösterdiği hedeflerden bir an bile ayrılmadan, ülkemizi her alanda başarıdan başarıya taşıyacağız.

Burada sözlerime son noktayı koymadan evvel Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağımıza söz vererek, Atamızı rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime Atatürk'ün şu sözleriyle son veriyorum; "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından Mustafa Kemal Atatürk´ü anlatan sinevizyon katılımcılara izletildi.  Daha sonra program Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Oratoryonun ardından son buldu.

Düzenlenen anma programına Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor