Üniversite öğrencilerinin isimleri fidanlarda yaşayacak

Adıyaman Üniversitesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 186 öğrencisi, 30 akademik ve idari personelinin ismini dikilen fidanlarda yaşatacak.

GÜNDEM 5.02.2024 16:31:00 0
Üniversite öğrencilerinin isimleri fidanlarda yaşayacak

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen anma programına, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Milletvekili Mustafa Alkayış, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, kurum müdürleri, hayatını kaybeden öğrenci ve üniversite personellerinin aileleri katıldı. Burada konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Evet bir yıl önce 6 Şubat’ta saatler tam olarak 04:17’yi gösterdiğinde adeta kıyameti andırır bir yer sarsıntısıyla uyandık. Birçok acılar yaşadık. Yakınlarımızı kaybettik. Annemizi babamızı kaybettik. Çocuklarımızı kaybettik” diyerek hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Bundan sonra herkesin bir aile olması lazım. Çok sayıda yetimimiz var, çok sayıda tek başına kalan yaşlılarımız var. Ah vah diyecek vaktimiz yok. Birbirimize sarılacağız birbirimize sahip çıkacağız” sözlerini kullandı. 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise “İnşallah sabırla metanetle inancımızla bununda üstesinden geleceğiz. Ama acının taze olduğunu, dramın taze olduğunu biliyoruz, yaşıyoruz. Fakat bir yandan da hayat devam ediyor, yaşam devam ediyor. Bizlerde Müslümanız inancımız gereği bizlerde yaşam kadar ölümde hak. Onlar bizlerden önce gitti, bizlerde vademizi tamamladığımız zaman elbette emaneti vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Osman Varol ise konuşmasında, “Hepimizde derin izler bırakan gerçekten büyük yaralar açan o büyük depremin üzerinden neredeyse 1 sene geçti. Keşke bizim kuşağımıza, bizim neslimize denk gelmeseydi diyoruz, bunu söylüyoruz. Keşke biz yaşamasaydık diyoruz. Bu bölgenin, bizim insanımızın başına geldi” sözlerini kullanarak hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilavetine geçildi. Helva ikramının da yapıldığı program sonrası, hayatını kaybeden üniversite öğrencileri ve personeli adına fidan dikimi yapıldı. Üniversitenin kampus alanında gerçekleşen fidan dikiminde her fidana bir öğrencinin adı veya hayatını kaybeden üniversite personellerinin isimleri verildi. Fidan dikimi esnasında ise duygusal anlar yaşandı.

Birinci sınıf paramedik okuyan ve depremde hayatını kaybeden Mehmet Sefa Uğur’un annesi Safiye Uğur, “Depremde kaybettik, gururluyuz böyle bir şey için cennete gittiler onlar ama halen bizleri, ailelerini gururlandırıyorlar. Öğrenciydi, paramedik okuyordu Mehmet Sefa, 20 yaşındaydı. Onlar hep buradalar, buralarda yaşayacaklar, zaten içimizde yaşıyorlar. Herkesin canı gitti, herkes bir şeylerini kaybetti. Ama annelerin ciğerleri çok yandı, babaların ciğerleri çok yandı. Umutlarımız vardı, evlatlarımız için, bizler umutlarımızı bu fidanlarda yeşerteceğiz inşallah” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: adyü adıyaman üniversite deprem

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor