UZM. DR. YALÇIN YANLIŞ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Bilinçsiz kullanımla sağlığınızı tehlikeye atmayın.

SAĞLIK 22.12.2023 11:38:00 0
UZM. DR. YALÇIN YANLIŞ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Besni İlçe Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bengü Nehir Buğdaycı Yalçın ''Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası'' etkinlikleri kapsamında halk arasında yanlış ve bilinçsiz şekilde antibiyotik kullanımının sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Ülke genelinde olduğu gibi Besni’de de birçok vatandaşın yanlış ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı dolayısıyla sağlığını tehlikeye attığını dile getiren İlçe Sağlık Müdürü Bengü Nehir Buğdacı Yalçın doğru olmayan antibiyotik kullanımının doğuracağı sonuçlara dikkat çekti.

Antibiyotiklerin sadece bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğunu aktaran Dr. Yalçın, enfeksiyonlarda etkenlerin sadece bakteriler olmayacağını ve her bakteriyel enfeksiyonda antibiyotik kullanımının gerekmediğini ifade etti. 

Yalçın açıklamasında; “Antibiyotiklerin doğru olmayan ve aşırı kullanımı sonucunda birçok mikroorganizmanın geliştirdiği ‘çoklu antibiyotik direnci’ daha karmaşık ve ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya Sağlık Teşkilatı başta olmak üzere birçok uluslararası kuruluşun öncelikli gündemi haline gelmiştir. Bakteriyel enfeksiyonlara karşı en önemli silahımız olan antibiyotikleri hekim muayenesi sonucunda, hekimin uygun gördüğü ilacı reçete ettiği doz ve süre boyunca kullanmalarını tavsiye etti. Kendilerine reçete edilmemiş ilaçları kullanmamalarını önemle vurguladı.


Anahtar Kelimeler: antibiyotik sağlık

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor