Vakkas Acar aday adaylığı başvurusunu yaptı

Kesmetepe Belediye Başkanlığı ve CHP Besni İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Vakkas Acar, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Besni Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

SİYASET 28.11.2023 16:36:00 0
Vakkas Acar aday adaylığı başvurusunu yaptı

Parti binasına gelerek başvurusunu yapan Acar’a vatandaşlarda eşlik etti. Burada ilk olarak vatandaşlara seslenen CHP İlçe Başkanı Asım Öcal, Acar’ın başvurusunun hayırlı olması temennisinde bulunarak tebriklerini iletti.

Daha sonra konuşan Vakkas Acar ise; “Malumunuz son beş yıl içerisinde hem ilçemiz hem de ülkemiz noktasında çok zor günler geçirdik. Öncelikle o günlerde gerek Covid-19 pandemisi gerekse de 6 Şubat büyük deprem felaketinde yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Değerli arkadaşlarım, bizler malumunuz 2019 yılından beri bu süreçte görev aldık. 2019 seçimlerinden sonra mutlaka hatırlayanlarınız vardır, Pazar günü olan seçimin ardından Pazartesi günü ben burada siz değerli arkadaşlarıma bir söz vermiştim. Asla pes etmeyeceğiz, asla yorulmayacağız, asla teslim olmayacağız demiştim. O verdiğim söz üzerine geçmiş olan bu dört yıllık süre zarfı içerisinde üstlenmiş olduğum ilçe başkanlığı göreviyle birlikte beraber yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızla köy, kent, çarşı demedik iyi günde kötü günde Besni halkının yanında olmaya gayret gösterdik. Gerek pandemide gerek depremde elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Bu süreçte şuan mevcut iktidarda olan kesimin bu şehri yönetme erkinin olmadığını gördük bunlara sizlerde bizzat şahit oldunuz. Bizler o günde söylemiştik bugünde söylüyoruz; bizim tek amacımız bu şehri bu bölgenin en dinamik, en refah şehri yapmak. Bu şehirde sosyal belediyeciliği uygulayarak her kesimin sesi olmak istediğimizi o günde söylemiştik. Ama o gün farklı sebeplerden dolayı seçimlerden biz yenilgiyle çıktık. Ama bugün Besni halı gördü ki gerçekten o gün bizim söylediklerimiz tamamen doğru, tamamen netti ve şuan beş yıllık bu süreç içerisinde mevcut yönetimin bu şehre hiçbir şey vermediğini sizlerle birlikte şahit olduk. 

Ben bu seçimde bütün Besni’nin, bütün kesimlerin ortak adayı olmak için yola çıktım. Bütün amacım burada tüm kesimlerin ortak adayı olarak bu şehre hizmet etmektir. O yüzden A partisi, B partisi demeden herkesi kucaklayarak herkesle birlikte bu şehri yönetmeye talibiz.  Bu şehrin sorunlarını beş yıl içerisinde gayet yerinde gördük, bir kısmını dile getirmeye çalıştık her ne kadar dile getirdiysek de mevcut iktidarın bunları duymazdan geldiğini de hepiniz gördünüz. Biz sorunları biliyoruz ve bu sorunların çözüm yollarını da biliyoruz. Geçmiş dönemde 10 yıllık belediye başkanlığım tecrübesiyle ve yanıma alacağım dürüst, namuslu yol arkadaşlarımla bu şehirde 20-30 yıl önceden belediye başkanlığı yapmış ve hala bütün kesimler tarafından rahmet gönderilen Hüseyin Baykara ve Mustafa Oruçoğlu’nun yolundan giderek bu şehri tekrar hep birlikte ayağa kaldırmak için adayız. 

Bu şehirde özellikle son 10 yılda kangren olmuş çok büyük sorunlar olduğunu hepiniz biliyorsunuz, yine son 10 yılda hizmetlerin konuşulmadığı, yatırımların konuşulmadığı ve sadece gündemi kirli bilgilerle, rantla, imarla anılan bir şehir haline getirenlere bu dönem sizlerle birlikte asla geçit vermeyeceğiz. Bu şehrinin isminin gerek bölgede gerekse de ülkede hiç istemediğimiz konularla anılıyor olması hepiniz gibi bizleri de derinden üzmektedir. İşte bunun yolu 31 Mart’ta önümüzde gelecek olan sandıktır. Bu sandıkta eğer biz bu şehirde artık rantın, yoksulluğun, yolsuzluğun konuşulmamasını istiyorsak bunlara bir kırmızı kart göstermemiz gerekiyor. Bu kartı sizlerle birlikte göstereceğimize yürekten inanıyorum. 

Değerli arkadaşlar 6 Şubat depreminden canlarımızın yanı sıra biliyorsunuz bazı mallarımızı da kaybettik. Birçoğumuzun evleri yıkıldı birçoğumuzun da evleri yıkılacak duruma geldi. Bizler inşallah sizlerin takdiri Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde belediye bünyesinde kuracağımız bir kooperatifle gerek evleri yıkılmış olan vatandaşlarımıza gerekse inşaat ömrünü doldurmuş olan evleri ve yıkılmaya yüz tutan bazı mahallelerimizde kentsel dönüşümün dışında maliyetine evleri inşa edip vatandaşlarımıza tahsis etmeyi düşünüyoruz. Çünkü şuan bu yaşanan depremden dolayı az veya orta hasarlı diye bilinen binaların bir büyük depreme daha dayanamayacağının hepimiz farkındayız. İçinde oturmak zorunda kaldığımız ancak çok büyük endişe duyduğumuz hanelerimizi belediye bünyesinde kuracağımız bu kooperatifle halkımızın yararına olacak şekilde inşa edip halkımızı dirençli evlerde yaşatmanın gayreti içinde olacağız. 

Bunun yanı sıra bir önceki seçimde de söyledik ve hayata da geçirdik. Belki de Besni’nin tarihinde ilk kez belediye meclisinde bir kadın üyemiz bizim dönemimizde oldu. İnşallah bu dönem yine kadınlarımız hem yönetimde olacak hem seçilen olacak hem de yöneten olacaktır. Bunu seçilenlerin dışında belediyemiz bünyesinde kuracağımız kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü olarak belirleyeceğimiz bir kurumla sadece kadınlarımızın yöneteceği ve kadınlarımızla birlikte orada şuanda elimizde hiç istemediğimiz şekilde gerek uyuşturucu gerekse farklı yollarla elimizden yitip giden geçlerimizi kadınlarımıza teslim edeceğiz. 

Değerli arkadaşlar tabi bu bir aday adaylığı başvurusu, adayımızın kim olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Yalnız ben ve beraber yola çıktığım arkadaşlarım adına şunu beyan etmek istiyorum; Genel Merkezimiz aday belirleme yöntemini hangi şekil ve koşullarla belirlerse belirlesin bizim kabulümüzdür. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ayrıca bu süreç içerisinde medeni cesaret gösterip aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kısaca şunu söylemek istiyorum, bizim tarlada izimiz var, harmanda yüzümüz var, söyleyecek sözümüz var, yapacak çokça işimiz var” dedi.


Anahtar Kelimeler: Vakkas adaylığı başvurusunu yaptı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor