Vakkas Acar projelerini açıkladı

.

GÜNDEM 27.02.2024 09:43:00 0
Vakkas Acar projelerini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Besni Belediye Başkan adayı Vakkas Acar projelerini kamuoyuyla paylaştı. Yerinde dönüşüm kooperatifi başta olmak üzere çok sayıda projeyi Besni ile buluşturacaklarını dile getiren Vakkas Acar; “Bizim yönetimimizde herkes, insana dokunan projelerimizle sosyal belediyeciliği hissedecek” dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM KOOPERATİFİ İLE VATANDAŞ GÜVENLİ EVLERE KAVUŞACAK

Seçime sayılı günler kala projelerini gazetemize anlatan CHP Belediye Başkan adayı Vakkas Acar, ilk olarak 6 Şubat Asrın felaketinde yaraları sarmak adına belediye bünyesinde oluşturacakları kooperatif projesinden bahsetti.

Projeyle ilgili konuşan Acar; “ Besni Belediyesi olarak, 6 Şubat'taki depremin etkisi altındaki vatandaşlarımıza destek olmak ve yaşamlarını daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla "Besni Yerinde Dönüşüm Kooperatifi" projesini hayata geçireceğiz.

Belediyemiz bünyesinde oluşturulan kooperatif, depremzedelerin yerinde dönüşüm sürecini başlatmak ve yönetmek üzere kurulmuştur. Profesyonel bir ekip, kooperatifin etkin bir şekilde çalışmasını sağlayacak ve sürecin her aşamasını yönetecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sunulan kredi ve hibe desteği, projede yer alacak vatandaşlara finansal bir destek sağlamak için kullanılacaktır. Bu destek, konut inşası maliyetlerini karşılamak ve vatandaşlarımıza ücretsiz konutlar sunabilmek adına kullanılacaktır” diye konuştu.

BESNİ’NİN GELECEĞİNİ DAHA GÜVENLİ VE YAŞANABİLİR HALE GETİRECEK

Vakkas Acar şöyle devam etti; “Besni Yerinde Dönüşüm Kooperatifi, bakanlığın verdiği destekle sınırlı kalmayacak ve vatandaşlarımıza ücretsiz konutlar inşa edecektir. Modern mimari ve depreme dayanıklı malzemeler kullanılarak, konutlar güvenli, konforlu ve estetik bir yaşam alanı sunacaktır.

Sosyal ve Çevresel Unsurlar: Projede sadece konutlar değil, aynı zamanda çevre düzenlemesi ve sosyal donatılar da ön planda olacaktır. Parklar, yeşil alanlar ve sosyal tesisler, vatandaşların kaliteli bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak şekilde planlanacaktır.

İşbirliği ve Şeffaflık: Besni Yerinde Dönüşüm Kooperatifi, vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olacak ve sürecin her aşamasında şeffaf bir yönetim sergileyecektir. Vatandaşlar, projenin her aşamasını aktif olarak takip edebilecek ve katılımları teşvik edilecektir.

Sonuç ve Gelecek: Besni Yerinde Dönüşüm Kooperatifi projesi, vatandaşlarımızın depremin olumsuz etkilerinden kurtulmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu proje, sadece konutlar inşa etmekle kalmayacak, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendirecek ve Besni'nin geleceğini daha güvenli ve yaşanabilir bir hale getirecektir”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Projesi

Diğer projelere de değinen Acar; “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurularak bu müdürlük bünyesinde bağımlılıkla Mücadele, Kadın ve Yaşam, Eşitlik Birimi, Gençlik Hizmetleri birimlerinin kurulması ve bu birimlerle birlikte Bağımlılıkla Mücadele, Çocuk Hakları, Kadın Hakları, Aile Eğitimi vb. çalışmaların yapılması. Askere Giden Tüm Gençlerimiz İçin Birer Asker Çantası Hazırlayıp Onları Vatani Göreve Uğurlayacağız.

Eğitim Şehri Besni Projesi Kapsamında; Her Dönem İçin En az 1 Adet Olmak üzere okullarda LGS ve YKS deneme sınavı yapacağız. Birinci Sınıfa Başlayan Tüm Miniklerimizin İlk ÇANTALARI bizden. Okul Kütüphanelerinin zenginleştirilmesi için destek olacağız. Üniversiteyi kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin kayıt aşamasındaki ihtiyaçlarını karşılayacağız.

BESMEK (Besni Meslek Edindirme Kursları) Projesi Kapsamında; Öğrencilerimize yönelik ücretsiz YKS ve LGS hazırlık kurslar açacağız. Kadınlarımıza yönelik Meslek Edindirme Kursları açacağız. Gençlerimizden Spor ve Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlananlara yönelik Kurslar açacağız. Gençlerimize yönelik Meslek Edindirme Kursları açacağız. Geleneksel Zanaatlerimizi öğretmek amacıyla kurslar açacağız.

KENT GÜVENLİĞİ

Güvenli bir kent kurmak en temel hedeflerimizden birisidir. Bu çerçevede; İtfaiye Teşkilatının modernizasyonun sağlayarak, yangınlara ve afetlere müdahale kapasitesini artıracağız. İlçemizdeki güvenlik kamerası sayısını artıracağız. Belediyemiz bünyesinde AKUT(Arama Kurtarma) Ekibi kuracağız. Acil Durumlara müdahale amaçlı alternatif yollar oluşturacağız. Kentsel Dönüşüm projelerimizle halkımıza güvenli konutlar temin edeceğiz. Yoğun Bölgelerde park sorunun çözülmesi amacıyla çalışmalar yapacağız.

SOSYAL TESİS VE KENT BÜTÜNLEŞMESİ PROJESİ

Yeşil Alanlar, Sosyal Tesisler, Çocuk Oyun Alanları, Kafeteryalar, Kütüphane, Çocuk Kütüphanesi, Amfi Tiyatro, Hayvan Barınağı, Umumi WC, Piknik Alanı, Botanik Bahçesi, Yürüyüş ve Koşu Alanları, Spor Alanlarının yapılması.

Temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yenidoğan bebeği bulunan hanelere; içerisinde bezinden kıyafetine, bakım malzemelerinden beşiğine kadar bir bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemelerin yer aldığı Yenidoğan Destek Paketi uygulayacağız.

Halkçı Belediyecilik İlkemiz doğrultusunda yapacağımız projeler; Kent Konseyi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi ile toplumun tüm kesimlerini yönetime katacağız. Her mahallemize sosyal tesisler açacağız. Taziyelerde İlk ve Mevlüt yemeklerini biz vereceğiz. Yenikent’te, Merkezde ve 4. Etap Toki de belediye düğün salonları yapacağız. Evlenen çiftlerimize diledikleri beyaz eşyalardan 1 

tanesini biz hediye edeceğiz. Meclis Toplantılarını ve İhaleleri ŞEFFAFLIK politikamız çerçevesinde halka açık yapacağız.

Sosyal Destek Amaçlı Düzenli Nakdi Destek

Sosyal Destek Amaçlı Düzenli Nakdi Desteklerimiz ile farklı dezavantajlı gruplara ve ihtiyaç sahibi hanelere belirli periyotlarla maddi destek sağlıyacağız. Tek Seferlik Nakdi Destek ile ise acil durumlarda ortaya çıkan koşulları iyileştirmek üzere; kış aylarında evsizlere yönelik ilaç, tedavi, barınma hizmetlerini karşılamak amacıyla Tek Seferlik nakdi destekler sunacağız.

Hayvan barınağı projemizle, sokaklarda başıboş gezen hayvanlar toplanarak uzman veteriner hekimler tarafından her türlü aşısı ve bakımı yapılacak. Böylelikle hem hayvan dostlarımız açlıktan ve hastalıktan korunacak, hem de insanlarımıza karşı onların yaratabileceği tehlikelerin önüne geçmiş olacağız. Barınağımız halkın ve çocuklarımızın ziyaretine açık olacak.

Besnili kadınlarımızın çalışma ve sosyal hayatın içinde daha fazla yer alması için hayata geçireceğimiz Sevgi Evleri projemizle çocuklara, M.E.B. müfredatına uygun hafta içi gün boyu ve hafta sonu nöbetçi kreşimizle bakım ve eğitim hizmeti belediyemiz tarafından ücretsiz verilecektir.

Besnimize yakışır, modern bir otogar yapacağız. Köylerimizden gelerek esnaflarımızda alışveriş yapan vatandaşlarımıza ulaşım konusunda kolaylık sağlamak amacıyla çarşıya yakın bir bölgede köylü garajı yapacağız. Böylelikle hem köylü vatandaşlarımıza hem de çarşı esnaflarımıza kolaylık sağlanacak.

Mevcut mezarlıklarımızın yetersizliğinden dolayı, yeni bir mezarlık alanına ihtiyaç vardır. Oluşturacağımız bu alan içerisinde Cami, cenaze defin birimi ve gasilhane olacak.

Bu projemiz ile; Hiç bir vatandaşımız Mezar yerine ücret ödemeyecek. Aile mezarlığı isteyen tüm vatandaşlarımıza ayrım gözetmeden ücretsiz yer tahsisi yapılacak. Şehir merkezindeki Cenaze kaldırmada yaşanan trafik sorununu çözmüş olacağız.

Made in Besni Projemizle esnaf ve çiftçimizin yüzünü güldüreceğiz. Made in Besni Projemizle, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizi destekleyerek tekrar yaşatacağız. Besni’nin yerel ürünlerini dünya markası haline getirmek için üretimden satışına kadar belediye olarak gereken destek, çalışma ve teşviki yapacağız. Bizim yönetimimizde herkes, insana dokunan projelerimizle sosyal belediyeciliği hissedecek” dedi.


Anahtar Kelimeler: vakkas acar projelerini açıkladı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor