VAKKAS ACAR: SEÇİMİN İPTAL EDİLECEĞİNE İNANCIM TAMDIR

Belediye Başkan adayı Vakkas Acar, seçimin iptal edilmesini gerektiren iddialarda bulundu.

SİYASET 4.04.2024 15:28:00 0
VAKKAS ACAR: SEÇİMİN İPTAL  EDİLECEĞİNE İNANCIM TAMDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Vakkas Acar, düzenlediği basın açıklamasında seçimin iptal edilmesini gerektiren iddialarda bulundu. Açıklamasında Besni’de kısıtlı oy kullanıldığı ve sandıkların hukuksuz şekilde seçim kuruluna getirildiğini iddia eden Acar; “Besni seçimlerinin de iptal edileceğine hukuki inancımız tamdır” dedi.

“MİLLET İRADESİNİ BAŞIMIZIN ÜZERİNDE TUTAN BİR AİLEYİZ”

31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Vakkas Acar geçersiz oylar için yaptıkları itirazın ardından bu kez yeni iddialarda bulunarak seçimin iptal edilmesi gerektiğini savundu. CHP İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenleyerek iddialarını sıralayan Acar’a partililer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da destek verdi. Sözlerine ilk olarak seçim günü yaşanan gelişmelerden bahsederek başlayan Acar, seçim kampanyasını kendilerine yakışır bir şekilde geçirdiklerini vurguladı.

Acar; “Demokrasiye inancımız ve millet iradesini her zaman için başımızın üzerinde tutan bir aileyiz. Her zaman için halkımızın iradesine saygı duymuşuz duymaya da devam edeceğiz. Seçim kampanyasını demokrasinin gerekleri doğrultusunda bize yakışır bir şekilde hiç kimse ile polemiğe girmeden geçirdik. Bu konuda herkese, diğer siyasi partilere de oy vermiş tüm Besnililere teşekkür ediyorum. 

Besni’miz kadim bir şehir, eğitim kenti bugüne kadar her alanda tüm Türkiye’de bulundukları her yerde herkese örnek olmuş bir millet. Ben bu seçimde de örnek bir davranış göstermesini beklerdim ama maalesef çok üzücü hiç istemediğimiz şeylerle karşılaştık. Bunlarla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum” dedi.

“AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SEÇİM KURULUNU BASKI ALTINA ALDI”

Acar şöyle devam etti; “Seçimde saat 16:00’da sandıklar kapandığından bir saat sonra elimize sonuçlar ulaşmaya başladı. Bizim elimize ulaşan sonuçlar neticesinde seçimi az bir farkla da olsa kazanacağımız çok açık ve net şekilde gözüküyordu. Biz seçimi burada parti binamızda takip ettik. Takip sonrasında farkın az olması sebebiyle ilçe başkanımız ve avukatlarımızla seçim kuruluna bir ziyarette bulunmak istedik, gittiğimizde ise sayılmış oyların sadece %10’nun oraya ulaştığını gördük ve oradaki kurul tarafından tek tek okunarak sisteme kayıt ediliyordu. Bir anda ne olduğunu anlamadan AK Parti milletvekillerinin hızlıca seçim kuruluna koştuğunu ve orada bir algı yaratmaya çalıştıklarını gördük. İlçe başkanımızla birlikte o milletvekillerine ‘sizlerin burada olmasını gerektirecek hiçbir sebep yok, halk iradesini sandığa yansıttı şuanda sayılıyor heyette bu sayılanları sisteme giriyor”

Adıyaman’ın her yerinde seçim olmasına rağmen niçin hepiniz birden Besni’ye koştunuz, niçin gerginlik yaratıyorsunuz’ diyerek sizler adına tepkimizi gösterdik. O ana kadar hiçbir sorun yoktu ta ki o milletvekilleri gelip kendilerini o kurula gösterinceye ve baskı altına almaya çalışıncaya kadar. Bizim itirazımız bunadır. Bunun akabinde sayımlar yapıldı ama gece 23:30’da kadar hala okullardan gelmeyen sandıklar vardı. Sandıklar maalesef AK Parti sandık kurulu üyelerinin kucağında ağzı açık, ıslak imzaların ortada dolaştığı ve bunu da bir gururmuş gibi sosyal medyada paylaşıp algı yaratanları bende gördüm, sizde gördünüz”

“HUKUKİ SÜREÇ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLMEKTEDİR”

Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğini ifade eden Acar konuşmasını şöyle tamamladı; “Kim olduğunu, ne yaptığını biliyoruz desek yalan olur ama seçim kurulunun üçüncü katında merdivende oturmuş telefon ışığında torbayı açıp bir şeyler yapanları bende gördüm sizde gördünüz. Bizim mücadelemiz millet iradesinin tam olarak sandığa yansımasıdır. Tüm Besni halkının iradesinin net ve şeffaf olarak sandığa yansıdığını halka anlatmaktır. Bu süreç içerisinde çalışma arkadaşlarımızla birlikte ilk günden beri gerekli itirazlarımızı seçim kuruluna sunduk. İtirazlarımız içerisinde kabul edilenlerde edilmeyenlerde oldu. Biz itirazımız halkın iradesinin sandığa tam olarak yansıması yönündedir. Bu anlamda gerekli hukuki süreç kararlılıkla sürdürülmektedir. 

“AVUKATLARIMIZIN ELİNDE YETERLİ DELİLLER MEVCUT”

Seçim günü yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayaktayız. Mazbatanın seçimi kazanan tarafa verilmesi konusunda yine partimiz olarak bu duruşu biz gösteriyoruz. Seçimin gerek il seçim kurulunda gerekse de yüksek seçim kurulunda iptal edileceği yönünde inancım tamdır.  Bu konuda avukatlarımızın elinde yeterli hukuki deliller mevcuttur. İtirazlarımızı yapacağız, Türkiye’de birçok yerde seçim aynı sebeplerle iptal edilmiştir. Besni seçimlerinin de iptal edileceğine hukuki inancımız tamdır. Bununla ilgili birçok somut bilgi ve belgeler elimizdedir. Sandıkların açık bir şekilde seçim kuruluna taşındığının görüntüleri elimizdedir. Bunun yanı sıra itirazda bulunduğumuz bir diğer konu ise kısıtlı semen yani seçimde oy kullanma hakkı olmayıp seçimin kaderini değiştirecek oranda kişinin Besni’de oy kullandığını tespit ettik, belgeleri de elimizdedir. Bu mücadeleyi ben de Besni halkı da tüm arkadaşlarımızda sonuna kadar vermeye kararlıdır” 

AĞBABA İPTAL EDİLEN İSTANBUL SEÇİMLERİNİ ÖRNEK VERDİ

Başkan Adayı Vakkas Acar’a destek için Besni’ye gelerek bir konuşma yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise; “Burada bulunma sebebim, birinin hakkını yeme değil bir hukuksuzluğa karşı sizlerle birlikte olmaktır. Değerli Besni halkı biliyorsunuz 2019’da İstanbul seçimlerinin iptal edilme sebebi kısıtlı oylardı. Ki oradaki fark buradaki farkın 10 katıydı. Biz biliyoruz ki arkadaşlarımızın da tespitleri o yönde bunlarla ilgili gerekli kanıtlar da elimizde bununla ilgili itirazımızı hızla Adıyaman seçim kuruluna yapacağız. Biz hiç kimsenin hakkını yemek veya oyunu çalmak için burada olmadık, maalesef bazıları bu konuda çok tecrübeli, Türkiye’nin her yanında görüyorsunuz, kardeşim sandık sandık diyorsunuz, milli irade diyorsunuz al sana milli irade. 

“BESNİ İRADESİNİN YANINDAYIZ”

Seçim kampanyasında yaşadığımız olumsuzlukları, devletin bütün imkanları kullanmanızı saymıyorum. Ona rağmen Besni halkı bir irade ortaya koydu ve Vakkas Acar’ın belediye başkanı olması konusunda bir tavır gösterdi. şimdi bu seçimin alelacele hemen ilan edilmesi, sandık çetelelerinin birbiriyle tutmadığı gözüküyor, sandıkların getirilirken açıldığı net bir şekilde gözüküyor. Bu konuda siz bir karar verdiniz bizde bu kararın sonuna kadar arkasında olacağız. Hepimiz Besni iradesinin yanındayız” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor