VATANDAŞ DEPREMDEN ÖLMEDİ, BU SEFER ASBESTTEN, TOZDAN ÖLECEK..!

.

GÜNDEM 30.08.2023 15:04:00 0
VATANDAŞ DEPREMDEN ÖLMEDİ,  BU SEFER ASBESTTEN, TOZDAN ÖLECEK..!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören binaların yıkım işlemleri sırasında gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti. Tutdere, vatandaşların depremden değil bu sefer asbestten ve tozdan öleceğini dile getirerek, insan hayatına değer verilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin gerekli önlemler alınmadan gerçekleştirildiğini belirtti. Yıkım sırasında oluşan tozun insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Tutdere, yetkililere denetim ve önlem almaları çağrısında bulundu.

Tutdere, "Vatandaş depremden ölmedi bu defa asbestten, tozdan ölecek! Ne zaman halk sağlığını düşüneceksiniz? Ne zaman insanların hayatına kıymet vereceksiniz" şeklinde konuştu. 

CHP'li Tutdere konuşmalarına şöyle devam etti; “Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Ancak yıkım işlerini yapan firmalar kural tanımıyor. Şu an Adıyaman'da Yenimahalle'de görüyorsunuz, her tarafı toz bulutları kaplamış durumda. Hepsi asbest, hepsi halk sağlığını tehdit eder durumda. Bir kez daha yetkililere çağrı yapıyoruz, gerekli denetimleri yapın. Vatandaş depremden ölmedi, bu sefer asbestten, tozdan ölecek. Ne zaman bu halk sağlığını düşüneceksiniz ve ne zaman insanların hayatına değer vereceksiniz? Yazıktır, günahtır. Sayın İçişleri Bakanını, Adıyaman Valiliği'ni göreve davet ediyoruz.”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor