VATANDAŞ PTT’NİN ÇARŞI MERKEZİNE GELMESİNİ İSTİYOR

.

GÜNDEM 10.11.2023 12:06:00 0
VATANDAŞ PTT’NİN ÇARŞI  MERKEZİNE GELMESİNİ İSTİYOR

6 Şubat günü meydana gelen büyük deprem felaketinde ağır hasar alarak yıkılan çarşı merkezindeki PTT’nin Yenikent’te faaliyet göstermesi vatandaşın tepkisini topluyor. Vatandaşlar hali hazırdaki yerinin boş durumda olması nedeniyle PTT’nin yeni bir binaya kavuşana kadar prefabrik bir yapıyla çarşı merkezinde hizmet vermesini istiyor.

50 YILLIK TARİHİ BİNASI DEPREMLE TARİH OLDU

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle asrın felaketini yaşayan Besni’de şehrin can damarı olan kurumların başında gelen PTT’nin yarım asırlık binası da ağır hasar almıştı.  Yarım asırlık tarihiyle Besni’nin tarihi yapıları arasında yer alan bina daha sonrasında yapılan ihalenin ardından yıkılarak tarihe karışmıştı.

Bu süreçten sonra Yenikent’te bulunan Millet Bahçesi önüne kurulan konteynerlerde hizmet vermeye başlayan PTT’nin çarşı merkezine uzak olması vatandaşların da tepkisini çekmeye başladı. Vatandaşlar, çarşı merkezinin canlılığının en önemli sebeplerinden gördüğü PTT’nin yeniden eski yerinde prefabrik bir yapıda hizmet vermesi için yetkililere çağrıda bulundu.

PTT GİTTİ, ÇARŞININ CANLILIĞI BİTTİ

Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar; “Çarşı merkezinin canlı olmasının en büyük etkenlerinden birisi Belediye, PTT, Kaymakamlık gibi kurumların merkezde olmasıdır. Bunlar arasında can damarı olan kurum ise PTT’dir. Maalesef ki 6 Şubat depreminde onun da şehir merkezindeki binası tarihe karıştı. Şuan Yenikent’te hizmet veriyorlar ancak buraya ulaşım açısından vatandaşlarımız sıkıntı yaşayabiliyor. Öte yandan çarşı merkezinin canlılığını da büyük ölçüde etkileyen bu köklü kurumun yeniden çarşı merkezine gelmesinde büyük fayda var. 

Hali hazırdaki yeri boş vaziyette duruyor. Yeri şuan otoparka dönmüş durumda. Hemen karşısında Belediye, prefabrikten bir yapı yaparak vatandaşın işlem yapacağı hizmet birimlerini buraya getirmeye hazırlıyor. PTT’de aynı şekilde burada prefabrikten bir yapı yaparak vatandaşa hizmet verebilir” dediler. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor