Yanan ormanlık alana 2 bin yeni fidan dikildi

.

BÖLGE HABERLERİ 11.11.2023 17:17:00 0
Yanan ormanlık alana 2 bin yeni fidan dikildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 Kasım Dünya Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 2022 yılında Burç Ormanı’nda yanan alana 2 bin yeni ağaç fidanı dikti. 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, 18 Temmuz 2022 yılında yaşanan orman yangınından etkilenen Burç Ormanı’ndaki 49 bin 285 metrekare alana 2 bin yeni ağaç fidanı dikildi. 
11 Kasım Dünya Ağaçlandırma Günü’nde yapılan ağaç dikme töreni Yeşilantep Projesi’nin de 36’ncı etabını oluşturuyor. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan alanda yapılan ağaçlandırma töreni, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu, Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ, TEMA gönüllüleri ve doğa severlerin katılımıyla yapıldı. 

"Verimliliği sağlayıp israfı önlememiz gerekiyor" 
Dikim töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, devletin ve yerel yönetimlerin bütün kurumlarıyla ağaç dikme seferberliğine katıldıklarını aktararak, “Asıl önemli nokta zihinsel dönüşüm. Verimliliği sağlayıp israfı önlememiz gerekiyor. Bu bizim medeniyet kodlarımızda var. Aileden başlayarak toplumsal bir dönüşüm önemli. Çocuklar bizim bilgi ormanımız. Anne ve babaların önem verdiği şeyleri yapıyor. Biz bundan dolayı yeşil ve akıllı şehir olmak zorundayız. Bundan dolayı toplumsal dönüşümü bu yönde yapmalıyız” dedi. 

"Az kirletip çok ağaç dikeceğiz" 
Başkan Fatma Şahin, konuşmasının devamında 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda master planları hazırlayarak şehrin kirleticilerini de belirlediklerini ifade ederek, “Bin 250 evin doğalgaz dönüşümünü yaparken, sanayide kirleticileri önleyerek yeni arıtma tesisleri inşa ediyor, şehrin toplu taşımasını güçlendirerek Türkiye’de hidrojenli toplu taşıma araçlarına ilk biz geçiyoruz. Bilim ve akılla yeşil şehir ve şampiyon şehir olduk. Küresel ısınmaya karşı az kirletip çok ağaç dikeceğiz. Yeşil bizi bir araya topluyor. Daha yeşil bir dünya, yeşil şehirler huzurlu nesiller için hiç durmadan yola devam diyoruz” diye konuştu. 
Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan ise törende yaptığı konuşmada içinde bulundukları medeniyetin doğayı koruma anlayışını taşıdığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da konuşmasında ağaçlandırma ve doğayı korumanın önemine vurgu yaparak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla ağaçlandırma çalışmalarına dikkat çekti. 
Diğer protokol üyelerinin de konuşmaları sonrası ağaç dikimi gerçekleşti. Proje kapsamında bugüne kadar 250 bin 290 metrekare alana ağaç dikimi yapılırken, Burç Ormanı’nda yangında yanan ağaçlar ise 6 Şubat 2023’de yaşanan asrın felaketinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kesilerek afet bölgelerine gönderilmişti. 
 


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Yanan ormanlık alana fidan dikildi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor