Yaz yurda erken geldi: Sıcaklıklar 30 dereceye dayanacak

Meteoroloji'nin son hava tahmin raporuna göre, Batıda sıcaklıkların 29 dereceye kadar çıkması beklenirken Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise yerel sağanak geçişleri olacağı kaydedildi.

GÜNDEM 14.04.2024 09:56:00 0
Yaz yurda erken geldi: Sıcaklıklar 30 dereceye dayanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava durumu önemli ölçüde değişiklikler gösterecek. Batı bölgelerinde sıcaklıklar 29 dereceye kadar yükselecekken, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Yaz mevsiminin erken başladığı bu dönemde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

Kuzey ve doğu kesimlerde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Batı bölgelerin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olabileceği belirtiliyor.

Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, ancak güneydoğu kesimlerde ve gece saatlerinde Marmara bölgesinde güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar olabilir.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor