YETER: BESNİ’Yİ ÜÇ BAŞLIKTA AYAĞA KALDIRACAĞIZ

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde DEVA Partisinin Besni Belediye Başkan adayı olan Ömer Yeter gazetemize ziyarette bulunarak Besni için projelerini anlattı.

SİYASET 28.02.2024 23:35:00 0
YETER: BESNİ’Yİ ÜÇ BAŞLIKTA  AYAĞA KALDIRACAĞIZ

FAKÜLTEMİZİ CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR

Önümüzdeki ay vatandaşların sandık başına gideceği yerel seçimde DEVA Parti’sinin Belediye Başkan Adayı Ömer Yeter Besni için önemli projeleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim, sanayi, turizm ve alt-üst yapı gibi konularda önemli projeleri olduğunu dile getiren Yeter, projeler konusunda ise alanında uzman kişilerle çalışıyor.

Gazetemizi ziyaret ederek konuyla ilgili açıklamada bulunan Ömer Yeter; “Partimizin Besni Belediye Başkan adayı olarak üç ana sütun üzerinde Besni’nin gelişeceğine inanıyoruz. Birincisi eğitim; eğitim şehri olmamızdan dolayı, eğitimin bayram olarak kutlandığı tek ilçe olmasından dolayı özellikle hayırsever hemşerilerimiz Erdemoğlu Ailesinin Besni’ye kazandırdığı fakülteyi canlandırmak, oraya öğrenci aktarımı sağlamak bizim için çok çok önemli bir konu. Mutlaka orayı doldurmamız gerekiyor. Bu şehrin imajına da çok büyük bir katkı verir aynı zamanda esnafımıza da çok büyük bir gelir kapısı açar.

Bu konuda planlarımız var. Bu projemizde partimizin eğitim politikaları başkanı, uluslararası çapta deneyimleri olan, dünyanın ilk üç üniversitesinde makaleleri yayımlanan çok kaliteli birisi Prof. Dr. Mustafa Ergen hocamız bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Neredeyse her gün kendisiyle iletişim halindeyim. Kendisinin bu konuda ki verileri seçimden önce elimizde olacak ve çalışmalarımız şekillenecek” dedi.

ORGANİZE SANAYİ İÇİN PROJELERİMİZ OLACAK

Başkan Adayı Yeter şöyle devam etti; “İkincisi ise organize sanayi ile ilgili planlarımız var. Orada da katma değeri yüksek bir işgücüne ve istihdam olanağına sahip olmak için mücadele ediyoruz. Bu konuda da projelerimiz var. Bu konuda da çok başarılı bir dönem geçiren Eski Hazine müsteşarı İbrahim Çanakçı ile çok başarılı çalışmalara imza atan Burak Dalgın Bey çok güzel projeler hazırlıyor bize. Bunların da somut hale gelmesi akabinde kamuoyuna gerekli açıklamaları yine yapacağım”

ALT VE ÜSTYAPI SORUNUNU BÜTÜNÜYLE ORTADAN KALDIRACAĞIZ

İmara açılan bütün yerlerde ilk olarak alt ve üst yapı işlerini bitireceklerini dile getiren Yeter; “Bir diğer konu ise şehrimizin alt ve üstyapı bütünüyle çözmeyi hedefliyoruz. Yani imara giren bütün alanları direkt imarını bitirir bitirmez alt ve üst yapısını da bitireceğiz. Bu zaten anayasal bir haktır. Bir yeri imara açtığınız anda alt ve üstyapısını bitirmek mecburiyetindesin. Sadece mevcut zihniyet buna odaklanmayıp başka alanlara odaklandığı için bunlar es geçiliyor. Biz bu sorunu da Besni’mizin üstünden tamamen kaldıracağız. Bu açıkladığımız üç sütun ile şehrimizi ayağa kaldıracağız. Tabi bunun yan kolları da var. Örneğin turizm ile ilgili çalışmalarımız olacak. Mesela Sugözü’nü ilçemizin bir mahallesi haline getirmek mecburiyetindeyiz. Besni’den ayrı konumda gibi değil de bu ilçenin bir mahallesi gibi oraya kadar tüm ışıklandırma, güvenlik, alt yapı gibi sorunlarını bitirerek hem Besni’mize hem de bölgeye hitap edecek bir mesire alanına dönüştüreceğiz. Yine Kızılin ile ilgili bir takım projelerimiz var. Bunların hepsini çalışmalarını tamamladığımızda kamuoyuna teker teker açıklayacağız. Bu konularda kaliteli ve bilgili insanlarla çalışıyoruz. Partimizin genel merkezi de ilçemizi ve projeleri yakından takip ediyor ve bizlere destek veriyorlar. İnşallah 31 Mart’tan sonra Besni’miz için çok güzel şeyler olacak” dedi.


Anahtar Kelimeler: deva aday proje

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor