YUMAKLI: DEPREM BÖLGESİNDE 8,8 MİLYAR LİRA TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ YAPTIK

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Deprem bölgesinde şu ana kadar 8,8 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldığını söyledi.

GÜNDEM 18.08.2023 09:22:00 0
YUMAKLI: DEPREM BÖLGESİNDE 8,8 MİLYAR  LİRA TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ YAPTIK

Bakan Yumaklı'yı Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ve partililer karşıladı. Bakan Yumaklı ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Daha sonra il koordinasyon toplantısına katılan Yumaklı toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı açıklamasında; “Geçen hafta TMO’nun Derince Limanındaki patlamada yaralanan ve tedavi altında olan TMO personelimiz Elif Dayıoğlu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve TMO ailemize başsağlığı diliyorum. Dört kardeşimizin tedavileri devam ediyor. Deprem bölgesinde şu ana kadar 8,8 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptık. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başladığımız hayvan kayıplarının bire bir karşılanması süreci devam ediyor. Deprem bölgesinde hayvanlarını kaybedenlere küçükbaş hayvan dağıtımını bu hafta bitiriyoruz. Şu ana kadar 24 bin 314 küçükbaş dağıtımı yaptık, toplamda 43 bin 573 küçükbaş dağıtımı yapılmış olacak. 11 ilimizde toplam 5 bin 804 büyükbaş hayvan dağıtımına başlıyoruz. Kanatlı hayvan ve arı kovanı dağıtımlarımız da ay sonuna kadar bitecek” dedi.
11 ilde kırsal kalkınma yatırımları desteklerinde pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve Adıyaman'ı badem üretim üssü yapacaklarını belirten Bakan Yumaklı,"TMO deprem bölgesinde şu ana kadar 11 ilden toplam 1,5 milyon ton ürün alımı yaptı ve karşılığında 12,1 milyar Lira ürün ödemesi yapacağız. Adıyaman’ın Sincik ve Gerger ilçelerine iki yeni bal ormanı kuruyoruz.  Adıyaman’da faaliyet gösteren Sarmalık Kıyılmış Tütün Üreten kooperatiflerin kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 Özel Tüketim Vergi oranını yarıya indirmiştik. Sürecin uygulanması deprem sebebiyle gecikmişti. Süreci hızlandırıp uygulamaya alacağız. Böylece tütün üreticileri, şirketlere göre daha avantajlı bir şekilde ürünlerini pazarlama imkânı bulacak. 11 ilimize kırsal kalkınma yatırımları desteklerinde de pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Uygun bulunan bütün projeleri hibe kapsamına aldık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Adıyaman’ımıza 223 proje için 21,3 milyon Lira hibe vermiştik. Şimdi bu projeler için 38 milyon TL daha kaynak ayırıyoruz." Şeklinde konuştu.
Bakan Yumaklı, daha sonra Adıyaman Belediyesini ziyaret ederek, AK Parti İl Başkanlığı'nda parti üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Yumaklı, daha sonra depremde hayvanlarını kaybeden çiftçilere hayvan dağıtımına katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor