Besni’de bir okulun duvar çevresinde görülen yılan kısa süreli paniğe neden oldu. Öğrencilerin zarar görmemesi için harekete geçen Besni Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yılanı kontrollü bir şekilde yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı.
Edinilen bilgilere göre, okul duvarı çevresinde görülen yılanı fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine Besni Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi.
Gölbaşı’nda mazot ve yağ yüklü kamyonet alevlere teslim oldu
Olası bir tehlikenin önüne geçmek amacıyla hızla harekete geçen ekipler, öğrencilerin zarar görmemesi için bölgede gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Yapılan çalışma sonucunda yılan kontrollü bir şekilde yakalanarak yerleşim alanından uzaklaştırıldı.
İtfaiye ekipleri tarafından güvenli şekilde taşınan yılan, daha sonra doğal yaşamını sürdürebileceği ormanlık alana bırakıldı.
Besni’de Seyir Halindeki Otomobil Alevlere Teslim Oldu
Yetkililer, özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yılan ve benzeri sürüngenlerin yerleşim alanlarına yaklaşabildiğine dikkat çekti. Vatandaşların bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde kendi imkanlarıyla müdahalede bulunmamaları ve durumu ilgili kurumlara bildirmeleri gerektiği vurgulandı.
Besni Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla benzer olaylara karşı 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirtti.



