Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adıyaman Üniversitesinde ?Verimlilik? Masaya Yatırıldı

Adıyaman Üniversitesinde ?Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları ile Güncel Verimlilik Çalışmalarının Paylaşılması? konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesinde ?Sanayi İşletmelerinde

Vehbi Koç Salonunda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Adıyaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, ESOB Başkanı Ziya Duranay, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, kurum amirleri, iş adamları, sanayiciler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Daştan, ?Verimlilik Bir Felsefe Haline Getirilmeli?Üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcilerini verimlilik gündemiyle bir araya getirmeyi hedefleyen konferansın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, verimliliğin bir felsefe haline getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.Daştan, ?Eskiden kendi mahallesindeki işletmelerle rekabete giren Türk firmaları bugün dünyanın öteki ucundaki işletmelerle rekabete girmiş durumda. Sanayi işletmeleri insana benzer. Doğar, büyür ve ölür. Ölmemek için kendimizi güncellememiz lazım.? dedi.OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk yaptığı konuşmada, risk almanın gerekliliğine değinerek, köyden kente gelerek risk aldıktan sonra yatırım yapan işletmeciler sayesinde bugün OSB´de 14 bin insanın ekmek yediğinin altını çizdi.
Uslu, ?Birliktelik Önemli?Birlikteliğin önemine değinen ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, işletmecilere önerilerde bulunarak, ?Birliktelik çok önemli. Beş kardeş paylarına düşen tarlayı beşe bölüp sürmek isterlerse, burada beş traktör gerekir. Ancak, birlikte hareket ederlerse iki traktör kendilerine yetecektir. Birlikteliğin önemi burada ortaya çıkıyor. Şunu da belirtmek isterim ki sabit giderlerin aşağı çekilmesi büyük önem arz ediyor. İsraf etmeyeceğiz. Büyümeyi şiar edinip, yatırımlarımızı akıllı bir şekilde yapacağız.? diye konuştu.Program Sanayi ve Teknoloji uzmanı Rıdvan Ercan tarafından ?Sanayide Verimlilik Uygulamalarının Paylaşımı ve Verimlilik? ve Doç. Dr. Salim Çerçi tarafından ?5S Modeli ve Mentörlük? konularının anlatımıyla devam etti.Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Yusuf Ekrem Akbaş´ın yaptığı, GTS Güneş, Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge Birim Başkanı Ertan Arıkan, İnternet Tekstil Ar-Ge Müdürü İsmail Naz ve Şah Çanta ve Deri Tekstil A.Ş. Üretim Müdürü Oğuzhan Özhan´ın konuşmacı olarak katıldığı ?Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları İle Güncel Verimlilik Çalışmalarının Paylaşılması? konulu panel düzenlendi. İyi üretim uygulamalarından örneklerin sunulduğu panel, soru-cevap kısmının ardından son buldu.