Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesinde kurulan İnovasyon Merkezi, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.
Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mesut Turan, yaptığı açıklamada, çalışmalarda öğrencilerin programla oyun oynamaktansa kendi oyunlarını yazdıklarını ifade etti.
İnovasyon merkezinde öğrencilerin daha analatik düşünerek problem çözdüklerini aktaran Turan, “Bu şekilde kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Şuanda kursumuz 15´in üzerinde gönüllü olarak kursa kayıt yaptırmadan gelenler bile var yani bu kursun sonucunda programları öğrenmiş olacaklar programlamaya temel atmış olacaklar dolayısıyla gelecekte bilgisayarla alakalı daha rahat yazılım ve kodlama öğrenmiş olacaklar” dedi.
Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özge Elif Güneri ise şöyle konuştu; ?Burada çocuklara sistem ve robotik eğitimi veriyoruz. Motor bağlayıp hareket veriyorlar. Bir üst aşamaysa bunlar bilgisayarda kodlayarak bunlara hareket vermiş oluyorlar. Adıyaman´da robotik eğitimleri bu yıl ilk kez verilmeye başladı. inovasyon merkezi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde inovasyon merkezi tek Adıyaman´da var. Bu eğitimler diğer büyük şehirlerde ücretliyken ve çok pahalı fiyatlara ama Adıyaman´da ücretsiz olarak biz bu öğrencilere eğitim verdikten sonrada öğrencileri okullarında takip edeceğiz yarışmalara ve robotik eğitimlere alacağız çocuklar şuanda temel eğitim alıyorlar. Temel eğitim aldıktan sonra biz bu çocukları takip edeceğiz ve TÜBİTAK projelerine hazırlayacağız. Amacımız burada patentli çocuklar yetiştirmek. Yani çocukların yaptığı çalışmalarla patent alabilmelerini sağlamak? dedi.
Öğrenci Basri Büyükaslan ise “Buraya geldim, kodek programıyla oyunlarımızı tasarlıyoruz. İleride gelişmiş programlarla oyunlarımızı tasarlayacağız. İleride mühendis olmak istiyorum, elektronik mühendisi olmak istiyorum. Eğer onu olamazsam fiber mühendisi, bu ikisi hayalim” dedi.
Öğrenci Muhammet Erdal Tekin de “Biz burada oyun kodluyoruz. Her oyunu oynamak yerine tabiî ki daha eğlenceli daha farklı bişey. Ben şimdi bir oyun tasarladım, bu şekilde hem eğlenceli oluyor hemde daha güzel oluyor. Hedefim burada oyunları kodlayarak ileriki seferde daha iyi gelişmiş bir oyun yapmak” ifadelerini kullandı.
Öğrenci Helin Gündoğdu da “Burada inovasyon merkezinde bize gelecekte bir şeyler katacağını düşünüyoruz. Meslek acısından da hobisel acıdan da yani ülkemizin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ancak böyle şeyleri bilen insanlar yada başka şeylere ilgisi olan insanlar bunları değerlendirenler bu ülkeyi geliştirecek olanlardır. Ayrıca eğlencili vakit geçiriyoruz. Çünkü bir insanın bir şeyleri uğraşıp yapması gerçekten çok güzel bir şey burada olmaktan mutluyum. Çünkü bir şeyler başarıyoruz bir şeyler öğreniyoruz belki ileride bir şeyler öğreteceğiz insanlara yararımız dokunacak” dedi.
Öğrenci Ekin Seçilmiş de “Burada kodlama görüyoruz. Biraz yaptığımız projeleri çalıştırabilmemiz için kodlama öğreniyoruz. Nasıl kod yazılacak? Her hangibi bir kolu nasıl çalıştırabiliriz öte yandan basit devreler tasarlayarak aslında küçük küçük aletler yapmayı öğreniyoruz. En sonunda bunları kullanarak bir çok şey yapılabilir. Gelecekte elektrikle çalışan şeyler diyoruz zaten o bakımdan küçük küçük parçaları birleştirerek olsa da bununla birlikte çok büyük şeyler yapılabilir” şeklinde konuştu.
İnovasyon Merkezi Geleceğin Bilim Adamlarını Yetiştiriyor
Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesinde kurulan İnovasyon Merkezi, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.