Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Nisan 2026 tarihinde Onikişubat ilçesindeki Ayşer Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen ve 9 öğrenci ile bir öğretmenin hayatını kaybettiği, 15 öğrencinin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı.
Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamenin Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği belirtilirken, şüpheliler hakkında yargılama sürecinin başladığı açıklandı.
İki şüpheli hakkında iddianame düzenlendi
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra yaşamını yitiren İsa Aras Mersinli’nin babası, emniyet müdürü Uğur Mersinli hakkında “olası kastla öldürme” ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet suçlarından iddianame hazırlandı.
Öğretmen olan anne Peyman Pınar Mersinli hakkında ise “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan iddianame düzenlendi.
Yargılama süreci başladı
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan iddianamenin Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiğini ve sanıklar hakkında yargılama sürecinin resmen başladığını duyurdu.
Başsavcılıktan açıklama
Başsavcılığın kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“15.04.2026 tarihinde Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’nde bulunan Ayşer Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen ve 9 öğrenci ile 1 öğretmenin hayatını kaybetmesine, 15 öğrencinin ise yaralanmasına neden olan silahlı saldırı olayıyla ilgili yürütülen soruşturma 20.07.2026 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Dosya kapsamında şüpheli Uğur Mersinli hakkında olası kastla öldürme ve 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet suçlarından, diğer şüpheli Peyman Pınar Mersinli hakkında ise bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan iddianame düzenlenmiştir. Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesince iddianame kabul edilerek yargılama süreci başlamıştır.”
Olayın geçmişi
15 Nisan 2026 tarihinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayşer Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıda 9 öğrenci ile 1 öğretmen yaşamını yitirmiş, 15 öğrenci yaralanmıştı.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırganın anne ve babası gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte haklarında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilerek dava süreci başladı.

