Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’da düzenlenen silahlı saldırının ardından hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimleri açıklandı.
Olay, merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’nde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana geldi. Okulda düzenlenen silahlı saldırıda 1 öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybederken, 17 öğrenci de yaralandı. Saldırganın da olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Öğrencilerine siper oldu
Saldırıda hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Kara’nın, öğrencilerini korumak için kendini siper ettiği öğrenildi.
Hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri ise şu şekilde açıklandı:
Furkan Bala, Bayram Nabi Şişik, Belinay Poryaz, Zeynep Kılıç, Şuranur Sevgi Kazıcı, Kerem Erdem Gürgör, Adnan Göktürk Yeşil.
Saldırıyı gerçekleştiren kişinin ise İsa Aras Mersinli olduğu ve olayda hayatını kaybettiği belirtildi.
Yaralıların tedavisi sürüyor
Saldırıda Z.Ç, S.B, Y.T.G, O.T.B, Z.S.T, A.A, A.G. isimli öğrencilerin ağır yaralandığı öğrenildi.
Ayrıca M.B.E, İ.E.K, G.G, F.İ.Ç, C.E.K, Z.D.A.K, S.Ş.Ç, M.A ve M.B isimli öğrencilerin de yaralandığı bildirildi.
Yaralı öğrencilerin Kahramanmaraş’taki çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü aktarıldı.
Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
